piatok 25. februára 2011

Ako som chcela pekné obočie a cool ofinu

V jeden krásny deň, po obhliadnutí niekoľkých dobre upravených žien v časopise či len tak na ulici, som sa rozhodla, že potrebujem zmenu. Plná elánu a odhodlania som vymýšľala, čo by pod tou zmenou malo padnúť. Pri pohľade na moje takmer rok liberálne upravované obočie, som dospela k záveru, že ono je hodné....malinkatej úpravy. V tomto môj bystrí zrak padol na vlásky, a pod tlakom, všade prítomných krásnych ofín, musela som ju mať. Veď čo, že mám trošku vlnité, trošku viac vlnité vlasy....vravela som si, že sa to nejak vyrieši.

Tak som sa zašla opýtať do salónu na obchodnej ulici, či by mi tieto zmeny mohli urobiť. Kedže to nebolo možné, v ten deň pre neprítomnosť kozmetičky, objednala som sa na stredu. Celá ustráchaná, ako to už u mňa chodí...kaderníkom neverím, ale stále sa im snažím dať šancu aby ma presvedčili o opaku. Ibaže, prvé s čím ma privítali bolo, že kozmetička tam jednoducho nie je. Tak som sa podujala aspoň na ofinu. No a táto ofina bola hotová asi za 5 minút. Vidno ju absolútne nebolo, a stála ma 5 eur. No čas bol totožný z platením. Okrem toho mi ju strihala asi ako kuraťu, takže no nič moc. Moja nedôvera v kaderníčky sa opäť len prehĺbila.
To že som si ju ja ešte trošku dostrihala, komentovať nebudem, ale už ju aspoň vidno, len neviem či je to až tak pozitívne.
Napriek tomu som sa tešila na moje nové, krásne uhladené obočie. Prišla som vo štvrtok, kedy som bola objednaná, a ....kozmetička tam nebola. Tak som sa objednala na piatok a...kozmetička tam nebola. Tak som sa zmierila s tým, že budem mať mierne bujaré obočie, a zmeny nechám radšej len na šatník. Moja ofina mala vyzerať, nejak ako na týchto obrázkoch. Kedže som znovu chorá, a keď som chorá vyzerám ako tri krát vyoraná myš, teraz fotky dávať nebudem....ale má to do toho ďaleko.
Aké máte najhoršie skúsenosti s kaderníkmi a kozmetičkami?
Share:

5 komentárov

  1. pamätám si, že u jednej som hovorila že chcem iba podstrihnuť končeky, a ona mi "odfikla" celý cop :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ani nevieš ako ti rozumiem a súcitím s tebou. Ja som chcela nejak v októbri podstrihnúť končeky mala som dlhé vlasy, ktoré prežili 2 slnečné dovolenky prakticky bez ujmy. Mama šla kaderníčke tak som, ž esa s ňou zveziem povedala som zastrihnúť len končeky (prestrihať-jedna mi to spravila perfektne, nie stupnovito ale len tenučke pramienky, vyzeralo to perfektne), no táto to akosi nepochopila a len cvakala a výsledok bol, že som mala tretinu z mojich pôvodných vlasov. Priznám sa, že som za nimi revala, boli to asi moje najdlhšie vlasy, ake som kedy mala a rastli mi asi 2 roky.najlepsie ze za to chcela myslim 6 eur, lenze ona mi ich osekala tak divne ako trávnik, skrátka neboli ani dorovna. Strihala ich nasucho, čo som ešte nevidela ani u jednej kadernicky. Takze som musela ist našej starej známej kadernícke, ktorá ma už pozná- aj poznamenala, že sa jej niečo zdalo zvláštne, že veď som mala dlhé vlasy. Tá mi ioch vyžehlila a snažila sa minimalizovať následky a straty. Lenze vypytala si nejak 12 eur alebo kolko(zauctovala si aj zehlenie aj strihanie a neviem co este).takze ma to vyslo na 18 eur a vlastne mi ostrihali vlasy, asi tak, že by som to zvladla aj sama. Ku kadernikom nechodím rada, nikdy nepochopia, čo chces....

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kočky, ja som už 4 roky nebola u kaderníčky na strihaní.... Mám dlhé vlasy a vždy som mala, teda až pokiaľ som sa nešla dať podstrihnúť kaderníčke... Vlasy nad zadok mi ostali za môj život asi 5 krát po plecia.... a to vždy u ineh kaderníčky a vždy keď som išla dať iba podstrihnúť... Vždy som išla domov s plačom... podľa mňa to ony robia naschávla, preotže už som to počula od množstva dievčat :.(
    Tak sa podstrihávam sama :)

    A ofinu som si aj ja raz šmikla dole, tak že som musela nosiť cop asi pol roka a ,,ofinku" pripnutú sponkami k hlave, lebo to inak vyzeralo strašn... :o)) experimentovala som :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som vyskusala uz vela kaderniciek a kadernikov, vedela by som rozpravat donekonecna :D. A prisla som na to, ze ak chcem mať dobre vlasy, musim si priplatit, co mi v tomto pripade nerobi problem, hlavne po tych katastrofach, co sa mi stali v lacnejsich salonoch. Hoci, je pravda, ze ked som mala asi 13, dala som si spravit ofinu v kadernictve v obchodnom centre. Tak ako tebe Lulu, strihala ma asi 5 minut, ked vobec, a bolo to otrasne! ledva sa na mna pozerala, ked ma strihala!!
    Takze dievcata, za peknymi vlasmi a kvalitnym ucesom treba ist do kvalitneho salonu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja vám poviem moju skusenosť. Šla som ku kaderníčke a vlasy som mala pod zadok. Chcela som ich skrátiť asi tak o 5 cm. Neviem ci kaderníčka neporozumela tomu čo som jej povedala alebo má až moc blbý odhad. Vlasy odstrihla. Keď som sa pozrela do zrkadla začala som plakať. Vlasy mi siahali tesne popod plecia. Doma som asi dve hodiny plakala, že čo to somnou urobila. Ale nejako som sa stým zmierila a radšej sa podstrihujem sama alebo zavolám mojej kamoške, ktorá je v tom perfektná. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig