nedeľa 31. januára 2016

Bioderma hydrabio kozmetika na aknóznej, suchej pleti - recenzia

Po dlhom čase používania sady od Biodermy prišiel čas na jej recenziu. Veľa som na blogu moju pleť nespomínala, no rozhodla som sa, že budem takéto príspevky pridávať častejšie a azda pomôžem, alebo aspoň poradím niekomu, kto má podobnú pleť ako ja. 





Takže moja pleť, to je kapitola sama o sebe. Asi od 21 rokov sa mi začalo robiť veľmi škaredé cystické akne. Nie však na celej tváry, išlo o líca a najmä bradu, plus sa mi začali zväčšovať póry. Aby toho nebolo málo, tak mám pleť strašné suchú a dehydrovanú, často sa mi robia šupiny na čele, občas na nose a občas kde sa im zachce....
Prešlo pár rokov a mne sa podarilo skľudniť ako tak obrovské vyrážky, no nie úplne. Teraz mi zvyknú vyrašiť také 3 boľavky do mesiaca. Niekedy sa dokonca podarí, že mám pleť  bez vyražiek a aj bez šupín, ale je to naozaj len občas. 
Po akne mi ostali jazvy, po každej vyrážke mám fľaky a dosť sa mi zväčšili póry hlavne na lícach :( 
No čo vám poviem...je to "radosť". Aby toho nebolo málo, tak mám ešte aj citlivú pleť a z kadečoho ma štípe tvár o 106.
Nezúfam však(až tak) a dávam sa do boja o peknú pleť. Chystám sa písať rubriky o tom čo mi pomáha a čo naopak. A budem vďačná za každú radu, ktorá pomohla vám :) 
Takže toľko v "skratke" o úskaliach mojej pleti a teraz poďme na produkty.

Sadu bioderma hydrabio som si zakúpila z eshopu pilulka24.sk v lete. Prebiehala tam akcia, pri ktorej som dostala ku krému termálnu vodu zdarma. Takže cena bola za tri výrobky omnoho príjemnejšia. 




Bioderma hydrabio H2O - micelarna voda


Popis od výrobcu:

Patentovaný biologický komplex Aquagenium stimuluje schopnosť kožných buniek v hlbších vrstvách vytvárať a na svojom povrchu udržať vlhkosť, ktorá je nevyhnutná pre rovnovážnystav pokožky. Micely, ktoré sú súčasťou komplexu, jednoduchým krokom dokonale očistia a odstránia mejkap z tváre a očí. Pokožka okamžite nadobudne pocit sviežosti, je opäť pružná a žiarivá.Veľmi jemná pleťová voda Hydrabio H2O je vynikajúco tolerovaná pokožkou a nedráždi oči. Zloženie pleťovej vody Hydrabio H2O je hypoalergénne a nespôsobuje tvorbu komedónov.

Môj názor:

Musím povedať, že táto micerálka bola skvelá, čo naznačuje aj to, že mi z nej nič neostalo. Dobre odličovala, oči vôbec nedráždila, pleť ma po nej neštípala a dá sa povedať, že ju aj celkom hydratovala. Len stále uvažujem nad tým nakoľko sa vyplatí mať o polovicu drahšiu micerálku, ako napr z drogérie, pokiaľ ju človek používa len na odličenie. Je skvelá to sa jej nedá uprieť, ale podobnú kvalitu majú už aj lacnejšie verzie. 


Bioderma hydrabio mousse -čistiaca pena





Čistiaca hydratačná pena s unikátnou šľahačkovou textúrou je vhodná pre citlivú dehydratovanú pokožku. Perfektne čistí pokožku a odstraňuje make up z tváre aj očí a zároveň pokožku hĺbkovo hydratuje. Pena má hustú a bohatú šlahačkovú textúru. Je vhodná aj na holenie. Po opláchnutí zostáva pokožka čistá, hodvábne jemna a svieža. Je nekomedogénna a hypoalergénna.




Ostanem opäť pri pozitívach, celkom som si ju obľúbila, pretože na to ako dobre čistí nerobí napätú pleť a hlavne ma po nej nič neštípe. Myslím, že po micerálke dočistí všetko perfektne. Na oči ju nepoužívam, vyskúšala som to raz, nič neštípalo...ale nemám jednoducho rada penu v očiach, stačí mi na to micerálka a čistá voda. Veľmi rada ju použivam s foreo lunou, pretože tá pena drží jak blázon :). Nemám po nej žiadne vyrážky, čo je super. Avšak brala by som trochu väšiu hydratáciu...áno, áno to by mal asi urobiť krém, ale... 


Bioderma hydrabio créme Légére - krém


Každodenná starostivosť, ktorá učí pokožku vlastnej hydratácii. Hĺbkovo a dlhodobo pleť hydratuje. Aquagenium®, patent vyvinutý vo výskumných laboratóriách Bioderma, ktorý obsahuje Hydrabio Légère ošetrujúci krém, napomáha pokožke aktivovať jej prirodzené hydratačné schopnosti tým, že stimuluje produkciu akvaporínov (vodných kanálikov v koži) a napomáha udržiavať vlhkosť, ktorá je nevyhnutná na rovnováhu pokožky.





Väčšinou je to najlepšie nakoniec, avšak dnes to tak nebude. Možno je chyba v tom, že som si vybrala krém pre normálnu až zmiešanú pokožku....a prečo teda??
Pretože ma po jeho použití niekedy štípe čelo a zvyknú sa mi na ňom vyhádzať také malé vyražtičky, ktoré naštastie keď ju používam dlhšie zmyznú. Avšak, celkovo z tohto krému necítim až takú hydratáciu, pokožka na čele je po ňom dosť napnutá. 
Krém ma jemnú textúru na leto ako denný krém ujde....ale no neviem, už by som ho viac nekúpila a mám celkom problém ho minúť. Možno pre niekoho kto má mastnejšiu pleť môže byť fajn, ale na môj typ nie. 

V celkovo je sada veľmi dobrá, až na krém, ktorý jednoducho nieje premňa. Máte túto sadu aj vy? Ako sa vám pozdáva? Má niekto podobné problémy z pokožkou ako ja????




Share:

30 komentárov

  1. No akné to je veda, mne sa už podarilo ako tak nastaviť a ustáliť svoju pleť, ale trvalo to. Krém Legere používam ako podkladový krém, no ja mám pleť mastnú, takže pre mňa je tá hydratácia fajn, avšak uznávam, že by možno mohol hydratovať aj viac. Micelárne vody používam hlavne v lete, ale Bioderma je fakt drahá, buď používam Eucerin alebo je dobrá podľa mňa aj Ziaja. No a s akné ti poradím asi hlavne úpravu stravy, mne to teda pomohlo, vylúčila som kávu a pijem zelený čaj, mastným a vyprážaným jedlám sa vyhýbam, koľko to len ide. Ja mám napr. alergiu na laktózu a kým som ju nerešpektovala, tak sa to na pleti dosť podpisovalo. Z prípravkov odporúčam rad Alverde červený s bahnom, používam fluid a akné sa mi netvorí. No ako sa zbaviť fľakov, na to som stále nevyzrela.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Raz som skusala vymenit mlieko za soju, no zmenu som nevidela, takze v tom to asi nebude. Mastne az tak nejem( sice samozrejme niekedy ano, ale skor nie). A s tou alergiou, hm no to neviem ci ju nahodou na nieco nemam. Mam ist, ale ku alergologicke, tak uvidime. A to alverade mozno skusim :)

      Odstrániť
  2. Mám pleť hodně podobnou jako ty - suchou (na suché šupinky trpím hlavně na nose a ne a ne se jich zbavit) a přesto aknózní, s trochu mastnější T-zónou, ale i tak používám raději přípravky na pleť suchou. A jizvičky a flíčky po akné mám taky, i když hlavně asi vlastní vinou, protože jsem měla a stále mám tendence si každý pupínek i následně i stroupek rozškrábat. Ale snažím se to napravovat, i když je hrozně těžké zbavit se nějakého zlozvyku, člověk si to někdy ani neuvědomuje, že to dělá :D Na jizvičky jsem četla, že je dobrý Bi-Oil, tak přemýšlím, že ho vyzkouším :) A co se týče tvé recenze, tak ta čistící pěna mě docela láká, i když poslední dobou se v péči raději obracím už k přírodní kosmetice, tam mi sedne skoro všechno, na rozdíl od té chemické :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiez som o tom oleji pocula a rozmyslam, ze by som si ho zadovazila. Ja vyrazky nevytlacam, pretoze vacsinou bolia ako svine a aj ked som to par krat skusila tak to vobec neslo, pretoze je to dost hlboko...a nemam na to guraz :) Mozno by som sa aj ja mala poobzerat viac po prirodnej verzii, vacsinou som skusala len prirodne oleje a niektore boli v celku fajn.

      Odstrániť
  3. ta pěna vypadá hodně pěkně:) i podle tvé recenze.
    a ten krém...to je hodně velká škoda, protože Bioderma přichází na trh s poměrně kvalitními produkty, ale možná je to tvou pletí, třeba by jen stačil krém na jiný typ pleti, ale to v téhle situaci těžko říct:/
    rozhodně chci teď vyzkoušet kokosový olej, který by mohl být opravdu dobrý! a to je v podstatě na vše, tak snad po něm bude pleť svěží:)
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mozno som mala vyskusat nieco viac na suchu pokozku... no neviem. Kokosak mam inak doma a je super, hoci aj ten ma niekedy dokaze stipat na cele!!!:O no je to divne, ale robi to len obcas a inak mam po nom celkom peknu plet. Len stale neviem ci pory upchava alebo nie....

      Odstrániť
  4. Pěnu jsem si koupila jednou, byla příjemná a bavil mě ten šlehačkový uzávěr, ale znovu bych ji asi nepotřebovala. Gely mám raději :)
    HAUTE BASICS urban decay giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mam aj par gelov, ale toto je taka prijemna a hrava zalezitost :)

      Odstrániť
  5. já ám pleť smíšenoou až mastnější a jejich řada právě na tuhle pleť mi vyhovovala, jinak ten kolagen - já ho míchám do kaše, dá se míchat s mlékem, vodou, chutná dobře, po vanilce a dá se sehnat v DM u vitamínů :)
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten kolagen musim vyskusat, myslim ze sa nanho dnes pojdem pozriet :)

      Odstrániť
  6. been eyeing bioderma since forever but always ended up buying another products, lol
    I should try one for sure!

    xx
    www.redowlicious.com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja mám mastnú pleť a tvoria sa mi akné, ale už nie v takom množstve ako kedysi. Používam zelenú Biodermu. Používala som z tejto rady aj krémy, ale ako študentka si to nemôžem dovoliť. Prešla som na kozmetiku Ryor a ta je skvelá !! :)

    accessoriesforbeauty.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zelenu biodermu som zatial neskusala, no bojim sa, ze by mi plet vysulala. Od ryoru sa vsak chystam kupit tonikum :) tak som zvedava ako na mna bude posobit :)

      Odstrániť
  8. Mne osobne Bioderma a ich micelárna voda veľmi vyhovovala. No, myslím si že garnier je tak isto úžasná. Ja trpím tiež týmto istým problémom- Po akné jazvy pigmentové škvrny- ale neboj sa to sa dá odstrániť.

    Ak by si náhodou chcela tak zajdi ku kožnej a ona ti predpíše hormonálnu liečbu a máš to vyriešené- no tie stavy pri liečbe su strašné- viem z môjho okolia. Na druhej strane ich pleť je krásna. Ja som ale danu liečbu odmietla kvôli množstvu vedľajších účinkov.

    To čo mi vyhovuje v poslednej dobe najviac Ziaja a ich prípravky a akné. Výsledky som videla už po 4 dní používania.

    Nicolette Lear

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prave teraz som zacala pouzivat garnier a musim povedat, ze je naozaj fajn. U koznej som bola a stale mi predpisala len nejake antibiotika...co mi velmi nepomohlo a sice aj skinoren, ten je celkom fajn, len vysusuje pokozku. Hormony do seba tlacit nechcem, podla mna to ma milion dalsich vedlajsich ucinkov a aj tak by to bolo len docasne riesenie, takze s tym budem bojovat asi nejak inak. Od zjajy som skusala len jeden krem, vysypala som sa z neho a odvtedy ju obchadzam oblukom ....

      Odstrániť
  9. I like Micellar water from Bioderma...is very good ;)

    http://butterfly9999.blogspot.ro/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Jsem ráda, že jsi s micelárkou spokojená, chci si ji pořídit, tak jsem ráda, že je tak super :). Jinak ti přeju, ať se ti tvůj boj za pěknou pleť pořádně vydaří a je úspěšný :). Mně samotné se teď udělala vyrážka na bradě a jsem z toho úplně hotová a doufám, že to do týdne zmizí.. :/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Hi dear
    Great review, thanks for sharing
    Love Bioderma
    xoxo

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Super recenze, nad Biodermou uvažuji delší dobu a ta pěna vypadá skvěle!!
    www.piosek.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Skvelá recenzia, produkty vyzerajú super!

    Na mojom blogu práve prebieha Giveaway s Weledou a budem veľmi rada, ak sa zúčastníš :)
    Hello, my name is Ev

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Tuhle řadu se taky chystám vyzkoušet. Já mám akné na bradě, ale mám mastnou pleť. Už jsem ale asi zjistila příčinu, asi šestý den nejím vůbec sladké, vyhýbám se bílé mouce a škrobům a najednou mi akné začíná mizet. Jinak předtím jsem vyzkoušela spoustu věcí, beru i Chlorellu na pročištění organizmu. Prý všechno začíná u jater a ledvin, takže je potřeba je pročištit. Opravdu to funguje. Jinak loni jsem měla pro změnu akné jenom na čele a zjistila jsem, že to bylo z jogurtu a mléka, tak jsem je vyměnila za sojové produkty nebo kozí a akné zmizelo. Holt mám bohužel hodně citlivé zažívání a alergie na různé potraviny. Jinak na tohle dělá strašně super videa jedna australanka. Zadej si na youtube Sarahsday a najdi si její videa o akné. Jo a hormonální antikoncepcí se nic nevyřeší, nebo teda jen na chvilku a zanáší to játra, takže se to pak zpětně stejně všechno vrátí. Tak good luck ;) BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Biodermu milujem ! :) skvelý článok :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  16. This line looks so fresh~! Thanks for sharing!
    xo, Jane
    http://www.fitfabfunmom.com

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Bioderma je skvělá! :) Používala jsem tu růžovou a teď asi rok nedám dopustit na tu zelenou (modrou jsem zatím nezkoušela, ale rozhodně jednoho dne jdu do ní)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Nice reviews!

    Dear, would you like to follow each other? Let me know and I follow you back)

    http://www.blueberriesblog.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Thank you for visiting my blog! I'm your 135 follower)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Citlivá pleť je vlastne taká že po hocijakom použití nejakého krému ťa štípe? Ja som si myslela že citlivá je vtedy keď hocikedy sčervená a tak reaguje na rôzne vplyvy prostredia. Ale keďže zdanie ma klamalo tak potom ja asi citlivú nemám. Len mám dosť suchú a tiež sa mi robia šupinky na čele na nose a hocikde kde ich napadne a to hlavne cez zimu a prave preto rozmýšľam nad nejakým krémom z tejto rady. Mňa celkom zaujal Hidrabio Riche vraj je taký hustejší tak preto si ma celkom získal. Ale ako to býva pokiaľ človek neskúsi nezistí:)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig