nedeľa 20. marca 2016

Lightening hair with Balea More blonde - ako zosvetliť vlasy

Dnes sa zameriam na vlasy, lepšie povedané, na ich zosvetľovanie. Kto sleduje môj blog dlhšie, mohol si všimnúť, že mám vlasy o niekoľko tónov svetlejšie. Nad blond farbou som rozmýšľala už  dlho, len som nevedela, ako sa k nej dopracovať. Chcela som vyzerať prirodzene, nemať zničené vlasy, no najmä, nechcela som zažiť šok pri pohľade do zrkadla :)
Vlasy som si nefarbila 10 rokov, a tak som mala veľký strach do niečoho takého ísť. Hľadala som alternatívu mimo farby a našla som ju v balea zosvetľujúcom spreji.

Blond vlasy ako ich zosvetliť



Tento sprej nájdete v každej DM drogérii a stojí okolo 3 eur. Ešte pred sprejom som začala používať šampón a balzam z tejto rady, avšak tie vytvoria skôr len svetlejší odlesk ako nejaké reálne zosvetlenie.
Tento sprej sa aplikuje na umyté, ešte mokré vlasy. Strieka sa zo vzdialenosti 15 cm, pokiaľ chcete celkové zosvetlenie, tak na vlasy po celej dĺžké, pokiaľ preliv, tak len na niektoré pramene.
Po aplikácií sa musia vlasy vyfénovať, pretože zosvetľovač sa aktivuje teplom. V lete sa môžete vycapiť na slnko, má to rovnaký učinok :D

Ako som si zosvetlila vlasy, ako na blond


Už po prvom použití bolo vidieť výsledky, zo začiatku mi to ťahalo farbu mierne do medena. Postupne po viacerých použitiach išiel tón do zlatistej blond farby.
Toto zosvetľovanie je práca na dlhší čas, nie ako s farbou, čo mne osobne vyhovovalo viac. Po dlhšom nepouživaní mi začali vlasy pigmentovať do žlta, preto som z času na čas používala strieborný šampón, ktorý žlté odtiene neutralizuje. Najpv som mala šampón od Swiss, avšak neskutočne mi vysúšal vlasy a tak som musela prejsť na niečo iné - a tým bola Schauma. Tiež trocha vysúša vlasy, ale s tým predchádzajúcim sa to nedá porovnať.

Zosvetľenie vlasov, ako na to


Negatíva:: Sprej musím mať na hlave dlhší čas, až kým ho pri ďalšom umývaní vlasov opäť nezmyjem.... a to teda nie je veľmi prijemné. Taktiež ho trošku cítiť vo vlasoch, ale nie je to nič také, čo by sa nedalo prežiť. Čo mi však vadí najviac, je predsa len dlhší proces ako pri farbení. Najprv vlasy umyjem, potom to nastriekam, vyfúkam, smrdí to ....dusím sa....no a nestačí to urobiť len raz za mesiac, musím to jednucho opakovať pár umytí po sebe, aby bol výsledok viditeľný. Potom je chvíľku pokoj, no o dva týždne môžem procedúru opakovať.



Už som rozmýšlala, že prejdem na farbu.... ale stále sa jej bojím, že nechytí tak ako má, že mi zničí vlasy a tak....
Toto je taká "prirodzená" jemná cesta zosvetľovania, kde sa nemusím báť, že budem mať vlasy ako chameleón. Je to však len pre prírodzene svetlé vlasy, neviem ako by to mohlo fungovať na tmavých.

Ako si zosvetľujete vlasy vy? Alebo farbíte? Vyskúšali ste už tento sprej, alebo máte nejaké lepšie, osvedčené receptúry??? :)

Práve prebieha súťaž blogerroka, už ste hlasovali? Ešte nie?? Tak budem rada ak podporíte práve môj blog :) TU ----:) DAKUJEM
Share:

39 komentárov

  1. Já jsem taky chtěla o něco světlejší vlasy a protože jsem jako malá byla krásná blondýnka a až časem mi vlasy začaly tmavnout, věděla jsem, že mi bude stačit zesvětlení a nepotřebuju si vlasy ničit barvou. Moje sestřenka používala sprej od Balea, stejně jako ty, tak jsem šla do DMka, ale tam tyhle klasické spreje neměli a slečna mi do ruky vrazila zesvětlovací GEL - CASTING SUNKISS JELLY od Lorealu. S procesem jsem začala někdy na konci léta. Líbí se mi, že je změna barvy přirozená a vlasy to neničí. Naposled jsem si gel dávala na Vánoce a teď jsem jej po třech měsících opět vytáhla. Vždycky se nejdřív zaměřuju na odrosty, ale nějak extra to neřeším. Já si vlasy vždycky zesvětlovala tak různě, teď jsem se zaměřila na část vlasů, ze které si většinou dělávám menší culíček a nebo mini-drdol a musím říct, že to udělalo opravdu super efekt.

    Za mě zesvětlovače ANO! Pokud chce člověk přirozené obarvení a je schopný tomu věnovat trochu víc času, určitě lepší volba než barvení. Já většinou zesvětluji jen určité části vlasů, na to je gel super, jedna lahvička vyjde kolem 150,- Kč (5,70€) vydrží mi to tak na tři použití, ale změna jde fakt poznat. Na zesvětlení celé hlavy je podle mě lepší sprej, hlavně to nevyjde tak draho :)¨

    BLAN

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O tomto gele som ešte nepočula, asi bude fungovať na podobnej báze ako tento sprej. Tiež sa musí dávať po umytí??

      Odstrániť
    2. Nemusí, normálně klidně na suché vlasy, ale je stejný v tom, že je potřeba si vyfoukat vlasy nebo si lehnout na sluníčko, protože reaguje na teplo :)

      Odstrániť
    3. Tak to musím vyskúšať. vďaka za tip :))

      Odstrániť
  2. It is nice to read U:) follow! Now waiting for U:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Great photos and nice blog :)
    I am following you now, hope you will follow me back :)

    NEW POST -----> LITTLE BOX OF HAPPINESS <-----
    FOLLOW ME ON INSTAGRAM

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Děkuji za návštěvu na mém blogu a také za tip na zesvětlující sprej, zaujal mě, určitě ho omrknu!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Thanku fr the visit, followed ya, would love of u could follow back =)

    http://beautorgeousworld.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Hi! love your blog its amazing! follow on GFC?
    and like on fb? comment when done
    https://www.facebook.com/therunwhy/
    http://www.therunwhy.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Vlasy ti produkt naozaj pekne zosvetlil :) Každý produkt má nejaké tie výhody alebo nevýhody. Farby na vlasy sa určite neboj, ale odporúčam ísť ku kaderníčke a nefarbiť si vlasy farbou sama doma...vtedy to naozaj môže dopadnúť zle :/ Keď som ja dostala chuť na zemnu farby vždy som išla ku kaderníčke sama by som si na to netrúfla. :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem, len pravdu povediac ja sa kaderniciek bojim ako cert kriza....nemam s nimi velmi dobre skusenosti.

      Odstrániť
  8. Ja som sa tiež vždy bála farbenia, no riskla som to! Používala som farby od L'Oréal Casting Creme Gloss a aj moja kaderníčka mi povedala, že sa mi farbením oveľa zlepšila kvalita vlasov - neboli suché a krepovité. :-)

    P.S. Máš veľmi pekný blog aj super články!

    www.peoniesandcupcakes.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Krásny članok. Už ťa aj ja sledujem na GFC :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Tak to je super, ten výsledek se mi líbí a také se mi líbí, že to jde i nenásilnou cestou, než barvením díky barvám. Tohle je takové přirozenější a navíc výsledek je viditelný :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. O tomto spôsobe zosvetľovania vlasov som teda ešte nepočula celkom ma to zaujalo, nevieš mi povedať či nemajú niečo podobné aby vlasy stmavli?:) Ale určite by som zostala pri tomto variante a vôbec nešla do farby, takto to vyzera uplne prirodzene. Hodia sa ti takéto;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No viem ze na stmavenie je celkom dobra Hena, ale ci existuje aj takyto sprej...fu tak to naozaj neviem. Mozno by sa trebalo popobezat po Dm, ci sa tam nieco take nenajde.

      Odstrániť
  12. Great post! You have a lovely blog! Let me know if you'd like us to follow eachother and keep in touch?
    AS-Agne & instagram

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ďakujem ti za pekný komentár na mojom blogu. :) Ja práve rozmýšľam nad zmenou vlasov, už 3,5 roka mám stále hnedé vlasy a tiež by som teraz chcela trochu presvetliť, ale bojím sa toho :/

    http://www.accessoriesforbeauty.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som sa dost bala, ale v podstate to nelutujem :) niekedy sa experimentovat vyplati :)

      Odstrániť
  14. I have heard few good reviews about those:)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Podla mna Shauma ako aj ten Swiss Opar rovnako nenormalne susia, skus Schwarzkopf Blond me - ties strieborny sampon ale mega kvalitnejsi a nie je o tolko drahsi :)

    Pozyvam na MEGA giveaway o Niveu, Rimmel a ine! Tu: http://www.biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/03/giveaway-bioderma-nivea.html

    OdpovedaťOdstrániť
  16. To teda koukám! Krásně se to povedlo, hezky přirozený přechod na pěknou barvu, decentní (a stejně tak to asi musí vnímat i samotné vlasy :)). Kdybych měla tmavé vlasy a někdy se rozhodovala, jestli si je obarvit, taky bych měla z náhlé změny celkem strach. :/ Tohe je dobré řešení. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) ale celkom dlho to trvalo, ako som hovorila, jednoducho to nejde z dňa na deň, pokiaľ je takýto výsledok trvá to aj mesiace

      Odstrániť
  17. Moc děkuji :-) přemýšlím jestli zkusit a nebo ne. Už jsem nad tím kdysi přemýšlela, ale asi vyzkouším, super recenze :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, myslím, že tým, že to ide tak postupne sa nemusíš báť ísť do toho :)

      Odstrániť
  18. Dobrý nápad zosvetliť vlasy a s pomocníkmi, ako sú títo krásny výsledok. :)
    http://rebelliouslily.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Ja som skúšala ten Loreal zosvetlovač, ale moc mi vlasy vypadávali počas a po aplikácii, ale fungovať fungoval, zosvetlil. Teraz som sa nafarbila, a vyzerá to tak že konečne som našla blond farbu, ktorá mi nerobí žltý efekt, a dkonca mám pocit že vyzerá celkom prirodzene a nie umelo na mne. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je nepríjemné že ti z toho vypadávali vlasy a ako sa volá tá farba čo si našla?

      Odstrániť
  20. Upřímně s tebou souhlasím. Já mám Baleu dost ráda, jelikož je levná a kvalitní. Mám stejný šampón. A nemohu si stěžovat, taky mám ten sprej, jenže na to nemám tolik čas, jelikož vlasy se mi rychle mastí. A obzvlášť po těchto sprejích. Pěkný článek, souhlasím.
    S láskou Mí
    http://mycrazydiary.blog.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Minulý rok jsem používala gel Sunkiss jelly Loreal zesvětloval docela dost, aplikovala jsem ho na suché vlasy a pak vyfoukala fenem nebo šla na sluníčko. Trochu vysušoval.

    http://kosmetickysvetz.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Mam taku farbu vlasov ako ty na tej uplne prvej fotke teda tmavá blond :) ako dieťa som mala uplne blond vlasy no časom stmavli a ja by som ich chcela take svetle ale nechcem si ich farbiť. Veľmi sa mi páči ta farba ktorú mas na uplne poslednom obrázku, je krásna prirodzená. Mozem sa opytat ako dlho trvalo kym si sa k nej dopracovala pomocou tohto spreja? A ci sa ti nejak výraznejšie poškodili vlasy? Lebo ja sa bojim zosusenia, kedže viem ze aj toto je chémia...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mila Ivana, trvalo to takmer rok a konecnemu vysledku trosku dopomohol aj pobyt pri mori, pretoze mne slnko zvykne ešte viac vytahat vlasy do svetla. No a vlasy to samozrejme vysusuje, ja som brala aj nejake vitaminy na vlasy a tiez som si robila obcas olejove kury. Vysusenie nebolo extremne, ale po dlhsom case boli suchsie ako normalne a aj sa mi zacali trochu viac lamat (ale to by si videla, lebo ani to vysusenie nie je hned po prvom pouziti, ale az tak neskor). Ale nebyt tohto spreja asi by som si vlasy nikdy nezosvetlila, lebo farieb som sa dost bala a myslim, ze by mi ani nechytili na moju prirodzenu farbu. Teraz uz odfarbujem farbou, lebo sa mi nechce neustale striekat, ale na zaciatku to bola pre mna najlepsia alternativa a hlavne to nie je taky sok :).

      Odstrániť
  23. Veľmi dobrý článok, pomohlo mi to. Ja som teda hnedovláska, ale od Lóreal sa dá kúpiť gél už aj na hnedé vlasy. A mne to teda funguje. Mám ich naozaj svetlejšie. Len sa mi tiež zdá, že možno budem potrebovať silver šampón. Čo by ma teda nenapadlo, keby som si to tu neprečítala. Lebo ako hnedovláska o takých veciach moc toho neviem.

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig