nedeľa 8. mája 2016

Antiperspirant Dove original s hydratačným krémom - recenzia

Deodorant po holení


Pomaly sa viac a viac otepľuje, rukávy sa skracujú a pre väčšinu žien sa s tým spája rutina holenia podpazušia. U mňa sa s tým spája aj večne podráždená pokožka a myslím, že nie som jediná. Ako vieme, po holení by sa nemal používať dezodorant, respektíve by bolo vhodné čo najviac oddialiť jeho aplikáciu. Ak to nedodržíme, môžeme sa "tešiť" z ešte podráždenejšej pokožky, ktorá štípe, páli či neznesiteľne svrbí.  No aj takýto je život ženy - večný boj s kozmetickými problémami. Na rad prichádza otázka: trpieť a voňať alebo trpieť menej a "byť cítená".... myslím si, že odpoveď je jasná, či???



A čo ak by sme voňali a mali hydratovanú pokožku aj po holení?? Vymoženosť? Kdeže, bežne dostupná vec, pretože Dove vyvinul novú radu antiperspirantov s hydratačným krémom, ktorý regeneruje pokožku podpazušia po holení. (Inak aj vám sa zdá slovo podpazušie tak strašné???) Tento antiperspirant pomáha hydratovaťpokožku a zanecháva ju jemnú na dotyk - čo si človek so suchou pokožkou ako ja môže viac priať... :). Dokonca Dove original neobsahuje alkohol, takže vymizne aj nepríjemné pálenie.



Keď už sme pri holení, aj vy ste si mysleli, že je to vymoženosť tejto doby? Áno? Tak ste sa mýlili, pretože počiatky holenia siahajú hlboko do histórie. Už praveké ženy používali primitívne holiace predmety ako ostré kamene či lastúry....nepríjemne čo? Starí Egypťania boli o niečo dopredu a využívali teplý vosk. V antickom Grécku a Ríme sa tešili popularite rôzne depilačné zmesi, ktoré obsahovali také "príjemné" prísady ako koziu žlč či netopieriu krv... bleee. V neskoršej dobe sa depilovalo napríklad obkladmi so žieravinou...hmmm :O
V stredoveku si asi povedali, že radšej trpieť nebudú a tak sa veľmi neholili... zlom nastal začiatkom 20. storočia, kedy sa ženy začali viac odhaľovať.
Konkrérne podpazušie patrilo k oblastiam, kde si ženy chĺpky dlho neodstraňovali. Prelom nastal až v roku 1915, keď magazín Harper's Bazar zverejnil fotku modelky s vyholeným podpazuším. Tento trend sa v priebehu  dvadsiatich rokov postupne rozšíril po celom svete a trvá dodnes.






Vráťme sa však späť k nášmu antiperspirant. Čo sa týka jeho vône, má ju takú typickú Dove-ovskú. Je veľmi príjemná, trošku akoby mydlová, tým pádom sa nebije s parfumom. Hydratačnú zložku v produkte môžem potvrdiť - odkedy tento antiperspirant používam, mám menej podráždenú pokožku. Jediné negatívum vidím vo výdrži, nakoľko je to antiperspirat a mal by vydržať až 48 hodín - žiaľ u mňa to neplatí. Vydrží asi pol dňa, potom ho musím použiť ešte raz, prípadne dvakrát. Výdrž je však dosť individuálna, pretože ja sa potím extrémne a je jedno či je zima alebo leto. Potia sa mi aj ruky a nohy, jednoducho, nie je to žiadna radosť.
Skúšala som všetky tri verzie a najviac mi vyhovuje sprejová a gúľôčková podoba. Sprejová dokáže ihneď osviežiť a schladiť, preto ju mám rada hlavne v lete. Guľôčková mi pripadá zasa jemná a vhodnejšia na aplikáciu hneď po holení.
Celkovo som s týmito antiperspirantami veľmi spokojná a som rada, že som mohla vďaka spoločnosti Unilever vyskúšať túto novinku. Antiperspiranty Dove Original nájdete bežne v drogériach a ich cena sa pohybuje od troch eur.

Máte rady Dove? Už ste tento antiperspirant skúšali? Ak áno, aký máte naňho názor a používate radšej tuhú, guľôčkovú alebo sprejovú verziu?

Mimochodom, ku sviatku dňa matiek si Dove pripravil súťaž o profesionálne fotenie s vašou mamkou, alebo dcérou. Do tejto sútaže sa môžete zapojiť do 15. mája. Myslím si, že mať takéto fotky je na nezaplatenie a budete z nich mať radosť po celý život, takže ak sa chcete zapojiť, pozrite sa tu. A hlavne, nezabudnite dnes potešiť svoje mamky :))

Share:

23 komentárov

  1. Fabulous review. Loved your detailed post.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na značku dove som celkovo alergicka - vyhadžem sa z toho ale inak skleva recenzia :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je teda dosť nepríjemné, ja našťastie asi na výrobky alergická nie som(síce to pri mojich vyrážkach s istotou povedať nemôžem), ale na taký med....to je už iná káva

      Odstrániť
  3. Pekna recenze, Dove mam moc rada, aktualne mam sprejovy antiperspirant Powder Soft, i kdyz az zacnou byt velka tepla, tak saham spise po Rexone Maximum Protection :-)
    Lovely imperfections

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pekna recenze, Dove mam moc rada, aktualne mam sprejovy antiperspirant Powder Soft, i kdyz az zacnou byt velka tepla, tak saham spise po Rexone Maximum Protection :-)
    Lovely imperfections

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) mne rexona až tak nesadla, popravde mi tiež nie veľmi stačí

      Odstrániť
  5. Loved your clicks!! Thanks a bunch for stopping by my blog!! Sure I would love to follow each other!! I'm following you now on gfc, instagram, google+ and facebook! xx Hope you will follow me back on all!!


    Have a wonderful week ahead
    Ritcha
    http://www.myfashionfootprints.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Very helpful review! Thank you! :)

    I love and i follow your blog, please follow me too. ;)
    ☆My blog "Demilla". Welcome!☆

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Pěkná recenze i fotky :) produkty vypadají zajímavě, od Dove už jsem nějaký antiperspirant měla a byla jsem spokojená :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Lovely Post!!!!!
    Chiara
    Www.chiaraangiolino.it

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Super recenzia!:)

    XOXO

    http://nikolaknazikova.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ja mám po holení pokožku veľmi podráždenú preto mám s dove deodorantmi len dobré skúsenosti :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Great review!!!! Nice blog!!!
    Would you like to follow each other? let me know...and I follow you back.
    Besos, desde España, Marcela♥

    OdpovedaťOdstrániť
  12. great review!

    http://www.thefashionprincess.it/

    OdpovedaťOdstrániť
  13. I love dove!

    www.prettyinleather.net

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Great review and interesting products. I'm your new follower, a hug ♡

    http://tezbeauty.blogspot.it/

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Dobrá recenzia :) a musím ti pochváliť fotky! :) sú fakt pekné a profesionálne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Nice post !!!
    Chiara
    www.chiaraangiolino.it

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Ja mam Dove strasne rada :)
    Pozyvam na letnu GIVEAWAY tu: https://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/05/rexona-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Nice post.

    www.chicporadnik.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig