nedeľa 29. mája 2016

Zendium a zubná hygiena - recenzia



ÓÓÓ zuby... na túto tému, hlavne čo sa problémov týka, by som mohla písať eseje. Do vienka mi v tomto smere nebola vložená práve najlepšia výbava. Zuby mám malé (dosť malé), ďasná veľké (dosť veľké), k tomu citlivé, kazivé, krvácajúce a tak ďalej. V starostlivosti o zuby neotáľam, len neviem, či mi ju oplácajú rovnakým - ak vôbec nejakým - dielom....
Potešilo ma,  že som dostala ponuku vyskúšať nový rad zubných kefiek a zubnej pasty od Zendium, ktorá sa zameriava aj na citlivé zúbky, a to je presne niečo na tie moje nešťastnice.




Poďme teda najprv na pastu Zendium Gentle Whitening s jemným bieliacim účinkom.
Táto pasta obsahuje unikátnu kombináciu enzýmov a proteínov, ktoré prispievajú k zaisteniu prirodzenej obranyschopnosti ústnej dutiny. Poskytuje viac sily v boji proti príčinám zubného kazu, problémom s ďasnami a zvýšenej citlivosti zubov. Zendium vo svojich zubných pastách neobsahuje penivé zložky SLS, ktoré zvyknú dráždiť citlivé zuby.

Zubna pasta je naozaj jemná, chuťovo veľmi príjemná a nedráždivá. Naposledy ma pri inej paste, ktorá bola na citlivé a krvácajúce ďasná, napínalo a išlo mi vypáliť jazyk, takže si viete predstaviť tú príjemnú zmenu :). Odkedy ju používam, zdá sa mi, že mám naozaj menej citlivé zuby, okrem toho si po rannej hygiene s touto pastou nemusím robiť starosti, keď chcem ešte niečo zjesť. Isto poznáte tu nepríjemnú pachuť, keď sa niečo zmieša s čerstvo umytými zubami.....bleee.... tak tu to nehrozí. Táto pasta totiž chuť jedla nemení. Okrem toho si myslím, že je super aj pre deti, ktoré majú nejaké tie problémy s citlivými zubami alebo aftami a klasické pasty im nechutia.
Čo sa týka bieliaceho účinku, ešte som veľmi nenašla pastu, ktorá by ho aj reálne mala a tu platí v podstate to isté.



Teraz sú na rade kefky, ktoré majú na Slovensku premiéru.  Zendium ponúka tri rôzne typy, ktoré sa odlišujú hlavne mäkkosťou. Spoločné majú zaguľatené štetiny a malú hlavu, čo umožňuje dobré a zároveň šetrné čistenie.
Zubná kefka Zendium Clinic má na špičke špeciálne predĺžené štetinky prispôsobené na dôkladné čistenie medzizubných priestorov.
Zendium Complete Protection s kombináciou mäkkých a zaguľatených štetín čistí chrup jemne, ale s maximálnou účinnosťou.
Zendium Sensitive je poslednou z troch a bola vyvinutá na mieru citlivých zubov. Prináša "extra soft" mäkkosť vďaka veľmi tenkým štetinkám s priemerom 0,01 mm.



Odskúšanú mám kefku Zendium Clinic, ktorá je veľmi príjemná a jemná. Moja kamarátka, ktorá je dentálna hygienička, zhodnotila, že toto je ideálna kefka na čistenie zubov, pretože má malú hlavičku a jemné štetinky a ešte niečo na čo si presne neviem spomenúť :O....
Kto z vás ma rád Curaprox kefky, hneď si obľúbi aj tieto a možno ich bude mať ešte radšej pre ich ohybnejšiu hlavicu,  jednoducho lepšie sedia v ruke. Čo sa týka mojich ďasien a krvácania, krvácajú tak či tak, ibaže to závisí hlavne od techniky čistenia. Pokiaľ máte dobrú kefku a nečistite ich úplne správne, tak sa toho nezbavíte, asi. Ja techniku správneho čistenia síce ovládam, ale asi lepšie teoreticky ako prakticky a možno aj preto sa mi nedarí zbaviť tohto problému, ale to by bolo na dlhšie.
Suma sumárum, kefka je veľmi príjemná, dobre sa s ňou pracuje a ako som už spomínala, odporúčajú ju aj dentálni hygienici, takže vám ju vrelo odporúčam. Mala by byť bežne dostupná v drogériách, hoci zatiaľ som ju v dm nevidela.

Aké kefky a pasty máte najradšej vy?? Pomohlo niekomu z vás niečo na krvácanie ďasien? Ja som už skúšala aj takú hnusnú vodičku z peroxidu určenú presne na to a nič. Za každú radu vám budem vďačná.

Share:

11 komentárov

  1. Ja používam jedine zubné kefky Curaprox! Najlepšie mi vyhovuje tá najmäkšia. Čo sa týka krvácania ďasien odporučila by som ti medzizubné kefky. Zo začiatku to môže byť bolestivé a bude to veľmi krvácať, ale ak to budeš robiť pravidelne tak nebudeš mať zapálené ďasná :) inak skvelý článok! ♥
    Girl with pink nails

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Curaprox som používala aj ja a sú si naozaj veľmi podobné. Medzizubné kefky sa mi nevmestia medzi zuby :O ja ich mám tak na úzko, že netuším ako by som tam nejakú strčila.....Používam zubnú niť a aj s tou najtenšou mám niekedy problém. :(

      Odstrániť
  2. Tú pastu by som si mala zadovážiť aj ja, lebo mám tiež parádne citlivé zuby a hrozne mi to vadí :/ pekná recenzia :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Great review sweetheart...thx for sharing!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Supr recenze. Já mám hodně citlivé dásně, takže musím používat speciální pasty a kartáčky.

    SOUTĚŽ O FOŤÁK CANON

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Chystám na ňu tiež recenziu, budem rada, ak si ju potom prečítaš. :) Inak tvoje postrehy sú výborné. :)

    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vypadá to teda slibně, jestli se mi někde naskytne příležitost ke koupi, klidně ozkouším :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Velmi pekne si to napísala :-) suhlasim s tym, ze dasna prestanu krvacat po pravidelnom pouzivani medzizubnej kefky. Ked sa ti tam kefka nevojde, moze to byt aj tym, ze mas v medzizubnom priestore kamen, alebo je dasno velmi opuchnute - to je priznak zapalu dasien. Ale samozrejme je mozne aj to, ze mas velmi stesnane zuby. Ale este som nevidela az tak stesnane zuby aby sa fakt nikam nevosla ani ta najmensia mzb kefka. Urcite by som navstivila dentalnu hygienicku. Ona ti to vsetko vyvcisti, a dobre poradi, pomoze. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) myslim, ze si ma prave presvedcila, aby som isla konecne na dentalnu hygienu :)

      Odstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig