štvrtok 30. júna 2016

Čierne tekuté mydlo na aknóznu pleť a vyživujúci pleťový suchý olej Golden Green - recenzia



Ahojte :) na chvíľku sa po mne zľahla zem, ale keďže bol koniec školského roka, mala som celkom rušné obdobie. Teraz by som mala mať opäť trocha viac času, takže verím, že budem pravidelne prispievať a keď budem veľmi veľmi šikovná, aj viac krát za týždeň.
Na dnes mám pre vás pripravenú recenziu dvoch prírodných pleťových pomocníkov, a to čierneho mydla a suchého pleťového oleja.

Čistiace čierne mydlo na problematickú, podráždenú pleť, psoriázu a rozaceu Golden Green

Výrobca o výrobkuToto čierne mydlo je určené na čistenie problematickej pokožky, ktorá trpí akné, ekzémom alebo rozaceou. Dokonca sa môže používať na podráždenú pokožku po holení a depilácii. Mydlo neobsahuje žiadne parabény, syntetické farbivá alebo parfúm. Čo však obsahuje, je látka ichtyol. Ide v podstate o skamenené ryby premenené na bridlicu, z ktorej sa následne získava ichtyol, čiže prírodná  síra. Táto látka sa využívala ešte pred 700 rokmi na rôzne kožné problémy ľudí, ale aj zvierat. Zvykli ju nazývať smradľavý olej, pre jej nie práve najkrajšiu vôňu (no čo by človek čakal od skamenených rýb.... :D). V súčastnosti slávi ichtyol v kozmetickom aj farmateutickom priemysle svoj veľký návrat, pretože pokožku nedráždi, nevysušuje a má schopnosť výrazne obmedziť vznik komadónov. Okrem toho má antibakteriálne, antiseptické, antimykotické a upokojujúce účinky na zapálenú a podráždenú pokožku.
Použitie: Naniesť na pleť, vlhkými rukami napeniť, nechať pôsobiť cca 10 minú a opláchnuť.




Moja skúsenosť: 
Čierne mydlo som chcela výskúšať už dlhšiu dobu, pretože som naň počula samé chvály. Celkom ma prekvapilo a aj potešilo, keď som zistila, že sa dá zohnať aj v tekutej forme. Na prvý pohľad vidieť už spomínanú čiernu farbu, v skutočnosti ide skôr o hnedú farbu, takže sa netreba báť, že budete ako kominár :). Prvé, čo ma na ňom zaujalo, bola jeho medicínska voňa, prirovnala by som ju trošku ku levanduli zmiešanej s jódom. Nie je to však nič nepríjemné, skôr zaujímavé a nevšedné. Konzistencia je sirupová, balenie je praktické s pumpičkou. Toto mydlo sa stalo mojim verným pomocníkom pri večernej rutine, prvé použitie mi utkvelo v pamäti asi najviac, mala som po ňom tak príjemný pocit zamatovej pleti. Je veľmi príjemný a pleť po ňom naozaj nie je napnutá.  Používam ho s mojou foreo lunou a musím povedať, že som veľmi spokojná s pocitom, aký zanecháva po umytí. Musím sa priznať, že 10 minút ho ale na tvári nenechávam (nie je na to čas....... no dobre, nechce sa mi tak dlho čakať! :P), ale myslím, že to nevadí. Výrobca píše o tom, že obmedzuje komadóny, no keďže ja ich mám neúrekom, nijaký výrazný odbyt som si nepostrehla (ale zasa ani mi ich to nezhoršilo).
V celku musím povedať, že je to perfektný pomocník na čistenie pleti, nevysušuje, zanecháva pleť zamatovú a mám stále dobrý pocit, keď sa s ním umyjem. Jedinú jeho nevýhodu vidím v tom, že ho rýchlo míňam :), takže plne odporúčam.



Vyživujúci pleťový suchý olej Golden Green

Výrobca o výrobku: Tento olej obsahuje zmes mimoriadne hodnotných vyživujúcich olejov ako arganový olej, olej z hroznových jadier a makadamiový olej. Zabezpečuje hydratáciu, regeneráciu pleti a napomáha nastaviť stratenú rovnováhu a odolnosť. Je učinným prostriedkom aj na pleť v chladnejších  mesiacoch, keď je pleť suchšia a citlivejšia. Olejové sérum je vhodné na pleť normálnu, suchú a extra suchú pokožku. Prípravok rýchle vsiakne, bez zanechania mastného a lesklého pocitu.
Použitie: Naniesť na vyčistenú pleť a na okolie očí 3 až 4  krát za týžden. Na každodenné použitie len v prípade extra suchej pokožky.



Moja skúsenosť: Tento olej ohúri hneď na prvý pohľad svojím luxusným vzhľadom a neostane to len pri očnom potešení, má totiž aj prekrásnu vôňu. Dávkovanie je veľmi jednoduché a praktické vďaka pipetke. Ako viete, oleje - to je moje :) a suché oleje ešte viac. Čo olej sľubuje, to aj spĺňa, pekne hydratuje pokožku, bez toho, aby ste boli celé mastné a lesklé. Ja som ho používala doteraz miesto nočného krému, len s pribúdajúcim teplom ho používam o niečo menej. Myslím si, že bude super na jar a jeseň miesto krému a v zime ako doplnok k nemu. Takže opäť hodnotím veľmi pozitívne.
Ak by ste chceli vyskúšať niečo z tejto kozmetiky, nájdete ju na stránke: http://kozmetikastella.sk.

Stretli ste sa už s touto značkou? Ak áno, ako sa pozdávala vám? A skúšali ste už čierne mydlo?



Share:

11 komentárov

  1. Wau, tak o tomto som ešte nepočula, ale vyzerá veľmi dobre ! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som o čiernom mydle počula tiež pomenej, hlavne o tom tekutom som ani nevedela, že existuje :)

      Odstrániť
  2. Very interesting, thanks for the sharing)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Niečo, čo by sa mi skutočne hodilo, najmä teraz v lete :) Musím vyskúšať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zajímavé produkty :) Moc děkuji za komentář a hodnocení nového designu ♥ Moc si toho vážím!
    Pauline's Tiny World

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super článok! :) Produkt vyzerá super :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vypadá to skvěle :). A hrozně se mi líbí, jak je to nafocené :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. O černém mýdle jsem nikdy neslyšela, zajímavé. Máš krásně nafocené fotky a upravený blog. Palec nahoru :)

    KOSMETIKA PŘÍRODNĚ

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig