pondelok 10. apríla 2017

3 tipy ako si vypestovať dlhé vlasy

dlhe vlasy, ako na to
Ahojte dámy a možno aj nejakí páni :), keďže často dostávam otázky, ako sa mi podarilo dopestovať dlhé vlasy, rozhodla som sa, že na túto tému konečne spracujem nejaký článok.

A ako sa mi podarilo dopracovať k takejto dĺžke? Nešlo to veľmi jednoducho a časovo to bolo tiež náročné, ale dá sa to, len to chce trpezlivosť, pretože to žiaľ nejaký ten čas trvá. Počas tohto “vlasorastového" času som sa riadila troma pravidlami.


Najprv sa však musím priznať, že moje vlasy nepatria veľmi do kategórie bezproblémových. Sú prirodzene vlnité a tým pádom aj dosť suché, čo sa dosť odráža na končekoch. Taktiež sú dosť uzlivé,   nedokážem sa v nich napríklad prehrabnúť rukou, pretože sa po centimetri zaseknem :D a to aj pri rozčesaných vlasoch :D. Takže takýto život ja s nimi mám... Občas mi pekne lezú na nervy a mám chúťky skrátiť ich, ale keď som to s nimi už toľko vydržala, už to vydržím aj ďalej (zatiaľ), pretože viem, že by som neskôr ľutovala.

dlhé vlasy bez zničených koncov


1. NESTRIHAŤ SA (často)

To je azda najzásadnejšia vec, spočiatku som chcela veriť tomu, že keď ich budem pravidelne podstrihovať, vlasy budú rásť rýchlejšie. No oni jednoducho rýchlejšie nerástli, akurát sa mi stále skracovali. Tak som si povedala, že je koniec veľkému strihaniu a povedala som to aj mojej kaderníčke, len ona na to mala zjavne iný názor. Darmo som jej vravela, že chcem podstrihnúť najviac 2 centimetre,  pekne mi ich cvakla aspoň 5! Niekedy dala aj 10 (asi do páru), lebo veď zničené konce, nie? (Často som rozmýšľala, či to nerobia naschvál- česť výnimkám)

Keďže nie som človek, ktorý by sa s niekym chcel dostať do konfliktu, odchádzala som od kaderníčky s vypleštenými očami, zamrznutým úsmevom a slzou na krajíčku a v duchu som sa zaprisahávala, že tam už nikdy nepôjdem.

Po niekoľkých takýchto príhodách som aj nešla a začala som sa strihať sama, alebo ma začalo podstrihovať moje okolie, ktoré mi odstrihlo naozaj len toľko, koľko som chcela :D Jediné čo som potrebovala, boli kvalitné nožnice, ktoré som si objednala ako inak - wait a moment - z Ali:).



2. STARAŤ SA O KONČEKY

No áno, nestrirhať sa, ale čo ak sa tie vlasy pre zničené končeky lámu samé?  Pomoc som v tomto prípade našla v olejoch a zábaloch, ale najmä olejoch. Končeky som olejovala jedna radosť, či už kokosovým, madľovým, olivovým, arganovým alebo hocijakým olejom. Tieto oleje som používala hlavne na noc, keď som si dávala trošíčku na končeky. Keď som vedela, že nikam nejdem, tak som si vlasy na noc alebo cez deň poriadne (aj po celej dĺžke) naolejovala a po niekoľkých hodinách zmyla (niekedy aj dvakrát).

Používam aj vlasové olejčeky z drogérie, ale tie skôr využívam na styling ako na výživu vlasov. Väčšinou nimi riešim elektrizovanie vlasov,  lesk a hlavne uhladenie, keď chcem vlasy vyživiť, používam takmer stále klasické neriedené organické oleje.

Poslednú dobu si však dávam klasické oleje menej, už sa však aj viac strihám a nevadí mi, keď ide 10 centimetrov preč. Niekedy sa mi zdá, že sa mi z olejov viac mocú vlasy, teda že sa na nich viac viaže prach a potom sa mi robia také zlepence. Ale to je len taká moja domnienka, možno to tým vôbec nie je a mám jednoducho také vlasy a mala by som sa s tým zmieriť.

ako sa dopracovať k dlhým vlasom


3.  VYŽIVOVAŤ VLASY

Nestačí na vlasy stále len niečo dávať zvonka, je potrebné ich nasýtiť aj zvnútra. A to chce vyváženú stravu a keď ju nemáte, tak to chce nejaké vitamíny. Nemusia byť presne tie, ktoré sú konkrétne na rast vlasov, stačí keď si ich namiešate aj sami podľa toho, čo vám chýba. Ja beriem zinok, céčko, áčko, béčko, magnézium a éčko.  Nebojte sa, nie všetko naraz a nie pravidelne, tak nejak postupne si to striedam podľa toho, čo práve potrebujem :) (alebo čo chcem konečne spotrebovať).

ako si dopestovať dlhé vlasy


A to sú v podstate hlavné tipy, ktorých som sa držala pokým mi vlasy nedorástli do takej dĺžky, akej som chcela, samozrejme o konkrétnej starostlivosti by sa dalo popísať omnoho viac, ale to je už na iný článok :). Máte aj vy nejaké tipy, ktorých sa držíte alebo ste sa držali?  

dlhe blond vlasy

Ps: Opäť sa spustila súťaž bloger roka. Ak máte radi môj blog, budem veľmi rada,  keď ho podporíte svojim hlasom tu: HLASOVAŤ Po zadaní mailu je dôležité následne ho ešte potvrdiť kliknutím na odkaz, ktorý vám príde na email (niekedy aj do spamu!). ĎAKUJEM VÁM :)

vaša Lulu :)

Share:

52 komentárov

  1. Výživa zevnitř je hodně důležitá. Hodně holek si myslí, že zachrání vlas olejíčky, ale pokud je koneček roztřepený, tak je to už jen na nůžky. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Oh thanks for share all these advices
    xx

    www.sakuranko.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Děkujeme za tipy. Moc pěkný a užitečný článek.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Máš opravdu nádherné vlasy! Já se snažím k dlouhým vlasům dopracovat už nějakej ten rok a pořád se mi to nedaří. Kažopádně věřím, že se toho jednou dočkám :D
    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Urcite sa podari :), ale chce to naozaj vela trpezlivosti, mne v podstate do tejto dlzky rastli niekolko rokov

      Odstrániť
  5. Má opravdu nádherné vlasy, závidím :D

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Great post. Have a nice day 😊
    deriasworld.blogpost.com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Taky si myslím, že vnitřní výživa dělá hodně, dobré tipy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Máš fakt pekné vlasy. Jeden čas som si ich tiež pestovala a presne, strihaním sa to nedalo, ak tak len o pol centimetra vtedy mi to neublížilo. Mne sa však viac samej na sebe páčia trochu kratšie vlasy, podľa nálady. Inak vidím, že používa Inca Oil od TMT Milani, ten je podľa mňa jeden z najlepších, mala som jedno balenie a bol skvelý. Z olejov tých bežných zvyknem miesto masky používať olivový olej, vlastne inú masku na vlasy už ani nepoužívam. A krásne sako.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem, tak kazdy ma vlasy podla svojho gusta, ja ked mam kratke tak stoja na kazdu stranu, ale kto vie, mozno ma niekedy zasa pochyti nejaka kratka vlna :)

      Odstrániť
  9. Skvělé tipy, jen mě i tak nerostou :( :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem, tak by si mozno mohla vyskusat nejake vodicky na rast, alebo ricinovy olej, rovno ku korienkom, zevraj ten celkom pomaha (ale odskusane to na vlasoch nemam, len na oboci) :)

      Odstrániť
  10. Dobré tipy! Ja zas o mojich vlasoch môžem povedať, že rastú rýchlo a doposiaľ som si ich strihala každý pol rok..vtedy už dorástli do dosť dlhej dlžky a boli spľasnuté a nijak nestáli..tak som to dala ocvakať a znova sa každý den pozerala do zrkadla či už späť vyrástli :) a o pol roka som si povedala, že zase s dlhé :D je to asi aj o tom komu ako rýchlo rastú :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem, to mas super, ked ti tak rychlo rastu vlasy, mas potom postarane :). Skoda, ze to vsetke tak nemame

      Odstrániť
  11. Nádhera :-) já se nedávno ostříhala po ramena a teď pracuji zase ne své původní délce do půli zad, tak snad budu úspěšná. Měla jsem vlasy docela zničené, tak jsem si je nechala i trošku prostříhat, aby byly vzdušnější. Teď už budu chodit ke kadeřnici pouze na barvu a nůžky nechci hodně dlouho vidět. Na růst mi hodně pomáhají vodičky od Milvy, které si každý večer stříkám ke kořínkům :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Skvelý článok ! Tvoje vlasy sú úžasné. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. To sou kkraaaasny vlasky. Ja mela od stredni desne dlouhy vlasy nekde pod zadek a kvalitni a pekny i kdyz jsem se o ne chudaky vubec nestarala. Noo a ted se to nejak seslo a mam mikado :D

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Juuu tak to je tedy tip, taky bych takové si přála, ale já se chystám zase se ostříhat k ramenům jelikož se mi dost zacichávají.;)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. tvoje vlásky som obdivovala už odkedy sme sa prvýkrát videli :) určite nestrihaj :) veľmi ti pristanú :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Já se řadím k lidem, kteří si vlasy "pěstovat" nemusí, aby je měli dlouhé :-)). Jsem samozřejmě za to ráda. :-) Teď je teda nemám zas tak dlouhý, protože jsem si je minulý rok nechala ostříhat na mikádo.
    Ale je to zajímavý článek a máš to tu celkově pěkný, s moc pěknými fotkami. :-)
    Karu (adisimin.blog.cz)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Beautiful :)
    M&MFASHIONBITES : http://mmfashionbites.blogspot.gr/search/label/MariaV.

    Maria Vidrasco

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Já vypadám líp v krátkých vlasech, takže tahle starost mi odpadá :D Ale asi i přes všechny tipy by mi takhle krásné vlasy nenarostly :(

    Cosmokočka

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Já mám krátké vlasy, takže tohle se mě netýká:D

    OdpovedaťOdstrániť
  20. mezi ty oleje bych doplnila ještě ricinový , ten je top!:)
    JANNIEBEL

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Ty fotky jsou nádherné :)) Já sama jsem vždycky měla vlasy kratší, ale teď jsem se rozhodla je nechat trochu povyrůst, tak se mi tenhle článek moc hodil :))

    OdpovedaťOdstrániť
  22. wau, krásne vlasy máš. Ja práve riešim problém, že mám pocit, že mi začali pomalšie rásť a z každej strany počúvam práve to, že sa treba pravidelne podstrihávať-mne sa to nikdy nezdalo:D...
    http://thenoela.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne to pravidelné strihanie nikdy nepomohlo ..... ono, keď sú vlasy totálne zničené, treba ich podstrihnúť, ale určite nie každý mesiac, to sa potom dĺžky nikto nikdy nedočká, jedine, že by ti vlasy extrémne rýchlo rástli a to sa skôr nestáva, ako stáva. Mne stačilo vlasy podstrihovať raz za pol rok, pár centimetrov, teraz podstrihujem tak raz za dva mesiace, ale to ich len udržiavam.

      Odstrániť
  23. Super tipy a díky za tento článek. Je to asi 2 měsíce zpět nebo nějak tak, kdy jsem se ostříhala a vlasy sice poporostly a rostou hezky, ale tohle jsou užitečné informace, podle kterých doufám, že dosáhnu tak pěkných vlasů jako máš ty :) A to s tím stříháním jsem nevěděla, takže pro mě novinka :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Jsem velmi ráda, že jsem na tvůj blog narazila. A ještě raději za tento článek. Já mám s vkasy hodně trápení, mám je přirozené kudrnaté - vlnité a husté zároveň. Rostou mi velmi pomalu a vždy mi kadeřnice ustřihla vlasy tak o 10 - 15 cm když jsem chtěla jen o 2, protože si myslela, že je mám zničené a nenapadlo jí, že je to struktura vlasů. Pár let už k žádné nechodím a stíhám se sama nebo rodina. Tvé typy jsou skvělé a určitě je zkusím. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :), ja mám rovnakú štruktúru ako ty (až na to, že až tak husté nie su) a je to tak ako vravíš, jednoducho tieto vlasy sú prirodzené suchšie a majú tendenciu vyzerať veľmi sucho, ibaže tým, že sa z nich polka odstrihne sa nič nevyrieši :(

      Odstrániť
  25. Skvelé tipy a na tých fotkách si prekrásna!♥ :) úplne z nich cítiť to čaro jari:)

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
  26. wow!! beautiful!!

    blog: www.fashi0n-m0de.blogspot.it

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Krásný vlásky! Já jsem si je zrovna v pátek nechala přistřihnout o 5 cm :/ Asi dám na tvé rady a zkusím si je taky příště šmiknout sama :)
    Meet My Lovely World

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Moc pěkné fotky! Vlasy máš krásné, já měla kdysi po pas a pak se ostříhala na krátké mikádo :D Zvykla jsem si hodně rychle a od té doby chodím s kratšími vlasy. Nicméně každému vyhovuje něco jiného, to je jasné, jen se někdy zamýšlím nad tím, že některá žena by vypadala 100x lépe, kdyby si vlasy trochu zkrátila, když je na dálku vidět, jak má vlasy absolutně zničené, zacuchané, umaštěné a já nevím co ještě.

    Piosek

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :). Tak o vlasy sa treba starať, preto píšem aj o olejoch a výživé, lebo práve to vlasy drží pri živote, keď sa tak často nestrihajú

      Odstrániť
  29. Nádherné fotky :) Mne v poslednej dobe vlasy rastú ako z vody, som závislá na kondicionéroch a taktiež super trikom je aj spať v zapletenom cope, kedy sa vlasy až tak nelámu

    www.frenchstyle.eu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, to je asi tiež celkom dôlžité, v podstate ja nikdy nespím s rozpustenými vlasmi a kondicionér je must have :)

      Odstrániť
  30. Rozhodně souhlasím s každým bodem. Moc povedený článek a opravdu vypadáš na fotkách božsky O:) ! Š.

    OdpovedaťOdstrániť
  31. Acchhh jemné vlasy, veľmi dobre poznám. Môj priateľ mi vždy veľmi rád hrabne láskyplne do vlasov, začo ho chudáka spucujem, lebo jeho ruka sa tam vždy zamoce a ja to musím horko-ťažko rozčesávať.=DDDD Ale iné som chcela - ja som napr. počula, že za vypadávaním vlasov môže byť aj to, že sa nepodstrihávajú... tak ja si tie krvopotne dorastené 2 cm dávam pravidelne strihať =D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D no ano, presne takto to vyzerá aj u nás :D. Ja si osobne myslím, že pokiaľ vlasy nie sú v dezolátnom stave, nemusia sa často podstrtihávať (keď chceš dospieť k nejakéj dĺžke), iné to je, keď už máš dĺžku, ktorú chceš, potom je podstrihávanie dôležité :)

      Odstrániť
  32. Pod to bych se s chutí podepsala..:) Máš vlasy nádherné. Krásně dlouhé a vypadají i pevně :)

    OdpovedaťOdstrániť
  33. Pokaždé, když mi nějak přiměřeně dorostou vlasy si řeknu, že už je nikdy neostříhám. Neuplyne dlouhá doba a stejně to zase udělám.
    Mývala jsem dlouhé vlasy, teď jsem si zvykla na kratší. Uvidíme, jak mi myšlenka v hlavě, že si je chci nechat narůst, vydrží.
    Krásný článek, hlavně hezké fotky:))

    YourVee .blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  34. Mám dost podobný typ vlasů. Přirozeně vlnité, rády se zacuchávají a konečky celkem suché. Platí mi na ně "Extraordinary" řada od L'Oreal Elséve

    OdpovedaťOdstrániť
  35. Ja mám ten istý problém s rozčesavaním :/ tiež mám vlnité vlasy. Inak veľmi pekný článok :D Budem rada ak si pozrieš aj ty môj blog: http://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig