streda 11. októbra 2017

Ako sa zbaviť cystického akné - produkty


Cystické dospelácke akné je strašná vec a vlastne akné ako také je veľmi nepríjemné. Jasné, sú aj horšie veci v živote, to áno, ale darmo, akné do života veľa pozitív neprinesie. V mojom staršom článku Ako bojujem s akné, ste sa už niečo dozvedeli o tom čo mi pomohlo, o konkrétnych produktoch som sa však nezmieňovala. A tak, konečne došiel čas a ja vám môžem priniesť pokračovanie, keďže je to téma náročná skúsim vám ju predostrieť trocha inak a to videom :).







Je to moje prvé video (takže buďte prosím vľúdny :)) a ja len dúfam, že vám pomôže, v podstate sa aj mne, hlavne, vďaka radám zahraničných blogerov a youtuberov zlepšilo akné. A teraz chcem ja vám ponúknuť moje must have, ktoré mi s týmito škaredosťami pomohlo.



Ako spomínam aj vo videu, pleť stále nemám úžasnú, ale oproti tomu čo to bolo, je to mnohokrát lepšie. Takže hor sa na to.
Aby ste sa lepšie orientovali pridám vám aj tu, aspoň v skratke niečo o zmienených veciach, linky na ne nájdete v popise videa.

cystické akné na brade

Pleť si už len rukami nečistím, používam Foreo luna go, ktorá mi robí spoločníčku už vyše pol roka. Predtým som mala niečo podobné, ale o tom by som vám povedala viac neskôr, pretože sa o tejto vecičke chystám urobiť samostatný článok.

Čo sa týka čistiacich emulzií väčšinou používam hlavne kórejské emulzie.
Jevu Volcanic pore cleanser má v sebe aj pilingové čiastočky, vyčistí pleť naozaj do hĺbky, ale nevysušuje ju.
O Salicid Acid cleanser od COSRX som písala ešte v lete recenziu, môžes si to pozrieť tu.
Perfect Whip cleanser som vo videu nemala, pretože som ho nevedela nájsť :D, ale už som ho našla. Bola to moja prvá kórejská čistiaca emulzia. Má mierne bieliace účinky a póry sú po nej naozaj mierne stiahnuté. Len keď ju používam dlhšie, mám niekedy pocit “kriedovej tváre”, alebo ako by som to povedala. Pleť je trošku taká napnutá, nie je to nič strašné, ale obľúbila som si viac hore spomínané emulzie.  Svojho času používania však odviedla veľmi dobrú prácu, ale teraz, mi už až tak nevyhovuje ako predtým (asi som už veľmi rozmaznaná :D)

dospelácke akné ako naňho

MÔJ ZLATÝ GRÁL NA AKNÉ

Myslím, že zlepšenie mojej pleti majú za lubom AHA A BHA kyseliny. Vyskúšala som toho už dosť, ale nič nezmenilo moju pleť tak ako toto. Ako prvý som začala používať BHA BLACKHEAD POWER LIQUID od COSRX. Je to taká zvláštna vodička, ktorá je síce kvapalná, ale je hustejšia ako voda. Keď si ju nanesiete pár sekúnd trvá kým sa vsiakne a na nejakú tu chvíľu zanechá aj lepkavý pocit, ale nie je to nič čo by sa nedalo prežiť.

AHA 7 WHITEHEAD POWER LIQUID je na podobnej báze a má aj podobnú konzistenciu, len po jeho nanesení pleť chvíľu štípe. Časom si pleť na to zvykne a štípať prestane, viac som o nej písala v tomto článku: tu.
PAULA'S CHOICE SKIN PERFECTING 2% BHA GEL funguje na podobnom princípe, tiež obsahuje BHA kyseliny, ide však o gél, ktorý pleť zanechá dosť lepkavú. 
Zaujímave na týchto kyselinách je, že pleť hydratujú, vôbec ju nevysúšajú. V slnečných dňoch by sa po ich nanesení mal použiť aj nejaký ochranný faktor. Celkovo je dobre po ich aplikácii chvíľu počkať a až tak pokračovať s inými prípravkami.


čo mi pomohlo na akné

KRÉMY
Na teplé dni sa mi osvedčilo nezaťažovať pleť klasickým krémom, ale využívať gély. Moje prvé stretnutie s gélovým krémom bolo, keď som si kúpila jeden taký od Mary Kate, bolo to strašne dávno, ale utkvelo mi v pamäti, že sa to mojej pleti páčilo (som rada, že mám aspoň na niečo dobrú pamäť :D - na blbosti, ale vedomosti, to sa tam neudrží ani týždeň!).

Aloe vera gel od NATURE REPUBLIC mám už viac ako rok a od jari do jesenných mrázov som ho používala veľmi často. Kým sa “vcucne" do pokožky pár sekúnd to trvá, ale potom ani neviem že ho mám, zanechá za sebou len hydratovanú pleť.

Snail RECOVERY GEL sa vsiakne o niečo rýchlejšie, povedala by som, že hydratuje o čosi menej ako Aloe gél,  ale zas na druhej strane je cítiť, že pleť dostáva ešte niečo navyše ako hydratáciu, neviem čo to je, ale takýto mám z neho pocit :).
Ak mám dni, že potrebujem pleť hydratovať viac, použijem aloe vera gel, pretože ho môžem aplikovať aj viac-krát a vrstviť.

Na týchto géloch je super, že vám pleť nezmastia, pleť sa ich akoby napije a potom ich niet.
Avšak na noc to nestačí, vtedy idú na rad klasické krémiky. V teplejších dňoch sa snažím opäť používať niečo ľahké, preto používam na noc denné krémy. V tomto prípade som si obľúbila hydratačný krém od Priody, o ňom som však už písala, takže si to môžete pozrieť tu.

kŕem na stiahnutie akné

KĚĎ SA VYRÁŽKA VYROJÍ... :(

Samozrejme z času na čas, hlavne pri hormonálnych zmenách (čiže takmer každý mesiac) sa mi jedna vyrážka urobí (niekedy aj dve), ale už to väčšinou niesú tie obrie príšery. Pokiaľ to nie je veľká cystická vyrážka, použijem Effaclar od La Roche posay a pokiaľ to je príšera cystická, ide na rad SKINORÉN, ktorý je ale na predpis. Viac sa o týchto krémoch dozviete vo videu, ako aj o všetkých spomenutých veciach :))

ako sa zbavit akne

Dúfam, že sa vám video páči a že mi odpustíte začiatočnícke chyby. Máte skúsenosť s niečim o čom tu píšem? Čo vám najviac pomohlo na akné?

Majte sa mi zatiaľ krásne
vaša
LULU
:)

Share:

20 komentárov

  1. Foreo se mi líbí a uvažuji nad jeho koupí už nějakou dobu, ale otázkou je, zda si ho opravdu pořídím. Co se týče tvých produktů, asi je moc nevyužiji. Korejská mě sice zaujala, ale nevím, nějak tomu ne a ne věřit :D Mně na pleť pomáhají přírodní oleje a též gelovité krémy, krásně hydratují!

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak pokiaľ nemáš nejaké problémy s akné ani skúšať nemusíš, inak si, ale aj tak myslím, že kórejská kozmetika je práve to čo mi najviac pomohlo, teda tie liquity, dá sa to však nájsť pri inej kozmetike, ale je to drahšie. Prírodne oleje sú fajn, len na mňa sú trošku hutne /okrem arganového, ten je pecka :))

      Odstrániť
  2. Video bolo dobré, je milé vidieť ťa takto naživo. O kórejskej kozmetike toho počúvam dosť, asi ju začnem skúmať a možno si niečo objednám. Ja nie som veľmi zástanca nákupu cez zahraničné e-shopy takže dúfam, že tie naše resp. české niečo kórejské predávajú. Akné som tie mala, momentálne som už z toho von. Mne pomohli tiež dva krémy predpísané dermatológom a to Duac gél a Zineryt. Veľkú zmenu som videla potom, ako som dala stop čistiacim gélom a prešla na čistenie pleti mydlom Dove alebo detským, ale ja ten Dove proste milujem. A ešte také tie veci týkajúce sa stravy ako pitie zeleného čaju miesto kávy a dodržiavanie mojej laktózovej intolerancie. Čítala som aj tvoj predošlý článok, skúsila som pupalkový olej a od tej doby je už aj po probléme v hormonálnom období. Takže vďaka a teším sa na ďalšie videá a články.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne a som rada, že olej pomohol :). Inak ja som tie krémy tiež mala od kožnej (ešte dávno), len mne žiaľ nepomohli, na chvíľku možno áno, ale potom mi dosť zosušili tvár a akoby ju spiekli, tak som ich musela prestať používať. Ja mám tvár dosť citlivú a to bolo na ne príliš.

      Odstrániť
  3. Pěkný článek. Určitě hodně lidem pomůže 🙂
    SmileThess

    OdpovedaťOdstrániť
  4. As usual amazing post! Thanks a lot for sharing)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Hello, thanks for the information.Interesting beauty products.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Na poprvé musím říct, že je video fakt povedené :) co se týče produktů, nemám zkušenost s ničím - což mě docela překvapilo. S akné jako takovým velké problémy taky nemám, ale sem tam se něco najde. Já trpím hlavně na černé tečky.

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Muy buenos productos. Foreo me encantaría probarlo. Besos

    Te invito a que te pases por mi blog si te apetece.

    Chicadelpanuelorojo.blogspot.com.es

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Já mám akné bohužel dědičně, takže jsem asi dva roky od té doby, co se poprvé objevilo, zkoušela všelijaké krémy, gely, utrácela stovky za zbytečné krémy a teď už jsem konečně našla produkty, které mi vyhovují. Hlavní je, že každému pomáhá něco jiného. Vím, že mi kamarádka doporučovala Skinoren, že ji naprosto pomohl a mě naopak obličej absolutně spálil.. Hold každý musí pátrat, co mu vyhovuje a pomůže. Ten Effaclar duo mám taky a musím říct, že je super hlavně na jizvičky, které mě těď trápí více než samotné pupínky. :) Super článek a video, jsi sympatická slečna :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. These look like great products!
    Thanks for sharing
    Julia x
    http://www.thevelvetrunway.com

    OdpovedaťOdstrániť
  10. super video aj článok! máš inak veľmi príjemné vystupovanie, tak sa teším na ďalšie video ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Great products, enjoy all of them!
    www.recklessdiary.ru

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Super krásna recenzia! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Amazing prodcuts, dear, so lovely and interesting. look really useful!
    Must try this routine! Thanks for sharing lovely review dear!
    You have amazing blog dear, and I really like it.
    Maybe follow for follow? I'd love it.
    Let me to know on my blog. Hope you will visit me.
    Maleficent

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Looks really interesting! Have a nice day)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Video je super Luci, teším sa na ďalšie :) Produkty od COSRX ma veľmi zaujali, určite vyskúšam! Mňa akné trápi stále, síce to už nie je také strašné ako kedysi, no vždy mám tak týždeň pokoj, kedy nastane proces hojenia, na ktorý ihneď nastúpia horšie dni a takto sa mi to dokola opakuje. Effaclar sa inak aj mne osvedčil, momentálne používam sos gél na vyrážky od Lavery, ktorý je tiež fajn. Zo všetkých produktov ma asi zatiaľ najviac presvedčila 3-minútová ranná čistiaca maska od Havlíkovej apotéky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. velmi pekne video, rozhodla som sa skusit tie liquidi aj emulzie. len by som potrebovala poradit aky krem na tvar na zimu, kedze tam hovoris len o letnom pocasi. Dakujem krasne
    LANA

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig