pondelok 30. októbra 2017

Potulky po Budapešti

pink hair, outfit

Myslím, že na svete je len málo ľudí, ktorí dokážu pridať outfit viac ako pol rok starý :D, ale keďže ja mam tento cit pridávania veci po deadline vyvinutý na jedničku, tak tu máme outfit z Budapešti. 
Našťastie bolo počasie dosť podobné tomuto teraz, čiže to nie je úplne od veci :). 

Budapešť som navštívila prvý krát, síce som sa tam chystala hodnú chvíľu, ale ak by to bolo na mne, asi sa tam nedostanem do konca života. Našťatie je tu na plánovanie môj šuhaj :). 
Na cestu sme sa vydali vlakom a ja som sa len divila, že z Bratislavy je to naozaj len kúsok. Strávili sme tu 3 dni a pochodili čo sa dalo. 

Trošku ma prekvapila stanica a prvá ulica, ktorá vedie do centra. Na každom kúsku tam totiž bol nejaký bezdomovec, ktorého esencie sa roznášali široko ďaleko. A tým pádom pri mojom perfektnom žalúdku ma napínalo za každým rohom. 

Keď sme sa už (našťastie) dostali za túto nebezpečnú uličku, objavilo sa pred nami krásne starobylé mesto, ktoré sa naozaj oplatí vidieť.
Aj napriek tomu, že má Budapešť metro, chodili sme takmer všade pešo. Celkom nás to zmohlo, ale aspoň sme mali dobrý pocit :D.

pink hair, ružové vlasy


Obehali sme toho na tri dni celkom dosť, ak máte málo času a chcete vidieť čo najviac vecí, začnite miestami, ktoré sú situované práve pri rieke, pretože práve tam je dosť veľa pekných pamiatok (parlament, zámok, starobylé mesto ) a je to neďaleko od seba.  Krásnym miestom je aj park v Pešti so zámkom, vedľa ktorého je neďaleko námestie (Heroes Square), ktoré vyzerá ako vystrihnuté z Ríma. 

My sme ešte navštívili Národné židovské múzeum a Miniversum v ktorom sú miniatúry budov Budapešti. Chceli sme ísť aj do Tropikária, ale nejak sme to časovo nedávali a nechceli sme sa uhnať, takže to bude až nabudúce :).


modny blog, slovenska fashion blogerka

beauty blogger slovensko

čo vidieť v Budapešti

Budapešt cestovanie



jesenny outfit

jesenný outfit, jarný outfit, fashion blog



inšpirácia outfity, ružové vlasy
Jeans: Terranova Coat: Bershka  Scarf: Aliexpress  Shoes: Michalovce shop (Sandra)



blog o móde
Coat: Bershka  Vest: Michalovce shop (Sandra)   Backpack: Rosegal    Top: Terranova  Shoes: Praha shop 


Boli ste už v Budapešti? Ak áno, čo sa tam podľa vás určite oplatí vidieť?

Share:

17 komentárov

  1. Spoznávam Námestie hrdinov. Pri ňom je Zoo a taký mega krásny a mega veľký park. Tiež som bola iba raz v Budapešti aj to na zájazde čiže sme chodili tak skupinovo, no páčilo sa mi tam. Z Blavy je to fakt blízko a úprimne toľko fešákov pokope som nevidela asi nikde. Mesto sa často prirovnáva k Parížu, tam som síce nebola, no Budapešť sa mi páčila. A Tropicario je krásne, majú tam kopec Nemo rybiek a aj drsných žralokov.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) to tropicario nabudúce musím navštíviť, v tom parku je myslím aj ten zámok, čo som tam mala fotku, my sme si ho pozreli len tak okrajovo, ale bol naozaj pekný :)

      Odstrániť
  2. Nádherné fotky i outfit!:) Do Budapeště bych se taky chtěla podívat:))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Wow, oplatí se tam vyrazit i na podzim?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Budapešť je krásna, rada by som tam išla opäť :) Ten burger vyzerá tak chutne!!

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten Burger bol perfektný :), až som naň opäť dostala chuť .D

      Odstrániť
  5. Pekný post, do Budapašti by som určite zašla pozrieť :) Inak aj my s manželom sme takí, že radšej všade chodíme pešo, keď sme v inom meste :D A musím povedať, že ten drdol na jednej fotke ti mega pristane :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ta bunda je krásná! Já byla v Budapešti nedávno, myslím, že článek si už četla :)

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahojko ja už som bola tiež v Budapešti u mňa osobne - nesmela som vynechať Váci utca - ulicu plnú obchodov :D Nooo aaa aj zvyšné pamiatky celkom ušli :D Aaa normalne z tohto príspevku som dostala aj ja chuť niekde ísť :) A ešte jedna vec - tie okuliarky ti podľa mňa pristanú :)

    DEZIRÉ

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Jeeej krásne fotky Lucka:) Ja som bola v Budapešti len 2x, 1x s maminou, ale to len z jej práce na výlete do toho "Domu morí" a 2x sme tam hodinku stáli, keď sme išli do Bulharska, ale to som z nej taktiež nič nemala, tak dúfam, že si ju čoskoro budem môcť prehliadnuť aj ako právoplatný turista!:)

    Saja Frey Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  9. máš úplně skvělé vlasy!
    https://superkrasna.cz/2017/11/01/soaphoria-kralovske-praskove-zubni-serum-s-aktivnim-uhlim/?p=167

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Budapešť je krásne mesto, veľmi rada sa tam vraciam. Oplatí sa ju navštíviť aj v zime kedy majú po celom centre vianočné trhy, ktoré sú krásne :) A aj metro sa oplatí vyskúšať alebo doň aspoň nakuknúť, keďže majú historickú linku, ktorá je najstaršia na našom kontinente :)

    NITA
    NEW POST

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Krásné fotky. Do Budapešti bych taky ráda zavítala :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig