piatok 6. októbra 2017

Spomienka na leto v Slovinsku


ružová skladačka, pink folding bike

Zima, je všade zima! ....... no dobre, skôr len mierna zima :D, jedno je však isté, leto nadobro skončilo. A mňa to teda vôbec neteší, možem zabudnúť na šatičky, sandále, slnko vo vlasoch a horúčavy minimálne nad 28 stupňov, ktoré milujem. Už budem len mrznúť a chorľavieť (už to aj začalo, pomaly strácam hlas :() až kým nepríde ďalšie leto, myslím, že by som mala žiť niekde, kde je teplo stále, aspoň by to malo lepší vplyv na moje zdravie.
Zatiaľ som však tu, no kým sa nadobro zmierim s tým, že leto je fuč, vrátim sa ešte na chvíľku do slnkom zaliatych slovinských dní, kde som aj toto leto prežila dovolenku :).

letný outfit


Ak si spomínate na môj minuloročný článok (ktorý nájdete tu), viete, že som tam našla aj dosť negatív.  Tento rok som sa však na to pozerala oveľa pozitívnejšie a musím povedať, že som si to tam veľmi užila, ale poďme poporiadku :)

S mojim šuhajom sme mali na dovolenku vyhradených len pár dní, pretože sme v lete natáčali cd a potrebovali sme poriadne cvičiť na klavíri. Vlastne som už ani nedúfala, že niekam pôjdeme, ale našli sme ubytovanie za lepšiu cenu ako minulý rok a na tom istom mieste, takže bolo rozhodnuté, ukrojili sme si pre seba 5 dní voľna.


Slovenia, sae, summer

retro bike, pink, folding


Na jar sme si obaja kúpili staré skladačky, ktoré sme prerobili, už minulý rok sme rozmýšľali nad tým, že by sa nám tam niečo také perfektne hodilo a voilá, tento rok sme prišli v plnej zbroji. Neviem či to bolo práve tým, že sme mali vďaka bicyklom zrazu všetko blízko, že sme toho mohli spoznávať omnoho viac, alebo tým, že sme tam jednoducho už boli, tak sme vedeli čo čakať, ale jednoducho tento rok bolo všetko lepšie :). 

dostrimka, summer outfit





Slovenia travel, cestovanie


Opäť sme bývali mierne ďaleko od najlepších pláži, ale na bicykloch sme tam boli za 10 až 15 minút a cesta na nich bola strašne oslobodzujúca. Na bicykloch sme sa jeden deň vybrali aj do iných vzdialenejších miest ako Izoly či Koperu a to po celkom kopcovitej trase. Obaja sme boli zvedaví čí to na skladačkách pôjde a nevypľujeme dušu hneď za prvým kopcom :D. Na naše prekvapenie sme to dali a to aj bez prevodu :), hoci to bolo občas namáhavé a mne ešte k tomu aj nejak odchádzalo koliesko na pedáloch, ale nakoniec to môj cukríkový bicykel tiež zvládol.

Cesta popri mori na bicykly bola úžasná a to aj napriek tomu, že mi občas preskakoval pedál (to kvôli tomu koliesku :D). Jednoducho to malo všetko neskutočnú atmosféru, Koper je pekné starobylé mesto a má dokonca aj plytkú pláž z čoho som bola celá happy. 
V posledný deň sme našli veľmi pekný prechod popri mori k mestu Piran, ktorý musíme ísť poriadne objaviť na budúci rok.

ružový retro skladací bicykel



Prvý krát som ochutnala chobotničky a iné morské “srandy", dala som si to ako výzvu a síce to nebude patriť medzi moje obľúbené jedla, ale je to tam :).  Na budúci rok by som chcela skúsiť aj mušle :). 




Čo sa oplatí vidieť v Slovinsku

Takže musím zhodnotiť, že dovolenka bola perfektná, možno troška krátka, ale veľmi regeneračná. Ešte aj počasie nám vyšlo úžasne, rozumej u mňa nad 30 stupňov, ostré slnko :D  a neskutočné teplo. Jednoducho paráda :). 
 Aká bola vaša tohtoročná dovolenka, kde ste boli a či vôbec bola podľa vašich predstáv?

Majte sa krásne :)
vaša
Lulu :)
Share:

20 komentárov

  1. Looks like you had wonderful time on your holidays :-) You look fantastic in bikini :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. I also miss some summer but not so high temperatures! ☺
    The excursion I saw was very good - and very good! ☺
    The plans for next year were equally successful
    Regards
    Lili-93.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mně chybí léto taky, hlavně to teplo. :) Fotky jsou nádherné, na Slovinsko bych se také ráda podívala. :) Docela dobrý nápad mít kola.

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hej! Świetny post :)

    obserwuje i zapraszam do mnie :
    milentry-blog.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Great photos and amazing place! Gorgeous as always!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Those placer are sooo amazing! Loving our outfit expecially the dress and the floral backpack! <3

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mám pocit ako keby sa Slovinsko stávalo čím ďalej tým populárnejšie ... Lebo toto leto som zachytila, že tam veľa ľudí cestovalo. Páčili sa mi fotky odtiaľ aj Denisy Višňovskej na Instagrame. Snáď tam aj ja niekedy pocestujem. Ja som bola toto leto len v Chorvátsku, kde som ani nechcela ísť, no nakoniec to bola tak dobrá dovolenka o akej som ani nesnívala ... paradox :D Inak pekné fotky až som dostala chuť zas niekde ísť :D

    Desire fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Thanks a lot for the interesting post! Have a nice day)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Nice post! the bikini looking so cool!
    Follow for follow?

    xoxo
    ayu

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Prekrásne fotky !! :) Určite si si to tam užila naplno :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  11. to si ma teda potešila, že aspoň z tvojho článku na mňa skočilo slnko a teplo :) tiež horúčavy milujem a pokojne by som brala len dve ročné obdobia (jar a leto, samozrejme :D) fotky sú super a so šuhajom ste rozkošní!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Krásne fotky ♥ Keď vidím tie fotky v plavkách v takomto chladnom počasí, hneď by som vrátila leto :) Leto aj mne chýba, ale napriek tomu jesennú módu zase zbožňujem :)

    Accessoriesforbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
  13. To věřím že byla dovolená úžasná. Taky by se mi tam líbilo. Fotky jsou moc pěkné a nejlepší jsou s tím kolem :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Sakryš, asi se mi smazal komentář. Evidentně pořád s Blogspotem bojujeme, kdo koho přechytračí :-D Fotky jsou náááádherné a z fleku bych se na podobnou dovolenku vydala! :-)
    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Acchhh bože, ako veľmi by som chcela zasa leto.=D To je ešte len október a ja už mám jesennú depku.=D

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig