utorok 12. decembra 2017

Eucerin rada Dermopure na problematickú pleť

eucerin dermopure recenzia

Dlho som bojovala s akné a napriek tomu, že je na tom moja pleť omnoho lepšie, občas sa mi ešte stále niečo vyhodí. Ako to príde, tak to väčšinou našťastie aj odíde, no aj napriek tomu je už vo mne zakódovaný strach, že ma akné opäť chytí a nebude odtiaľ úniku. 

Kto má akné, asi vie o čom hovorím, jednoducho je to boj a nie jednoduchý. 
Prečo však o tom rozprávam? Pretože aj napriek tomu, že sa mi cystické vyrážky už až tak nerobia (a dúfam, že sa to nezmení), problematická pleť mi ostala. To znamená, že stále bojujem s rozšírenými pórmi, občas mastnou, občas suchou, občas divne citlivou a aj mierne zjazvenou tvárou. Aj preto som sa veľmi potešila, že môžem skúšať radu Dermopure od Eucerinu, ktorá je určená práve na problematickú pleť so sklonom k akné.


eucerin dermopure

Pri mojom nechcenom kamarátstve s vyrážkami som prišla na jednu podstatnú vec. A to, že len produkty samé väčšinou nepostačia, ak sa nedoplnia inými vecami. V mojom prípade to hlavne znamenalo posvietiť si na hormóny. Aj preto som začala brať prírodné tabletky na ich rovnováhu a neskôr som to prenechala púpalkovému oleju. Okrem toho som začala skúšať, či mi nerobia problém niektoré potraviny, na dlhú dobu som tak vysadila kupované mlieko a pila len domáce od našej kravičky, alebo som ho zredukovala na minimum. Taktiež som sa snažila jesť menej sladkého, pretože jednoduché cukry môžu ovplyvňovať opäť činnosť hormónov. 
Viem, že keby som začala športovať, tiež by to mojej pleti prospelo, ale k tomuto “obrovskému" kroku sa zatiaľ neviem úplne prinútiť :/. Našťastie však chodím veľa pešo, takže pohyb pre mňa nie je úplná neznáma :) aj keď..... mohla by som to zmeniť a nerobiť len dva brušáky za dva týždne ... :D

 Toto sú veci, na ktoré netreba zabúdať, pretože niekedy sa problémy môžu vracať a aj to môže byť ich príčina.

Ale dosť bolo kázne, pustím sa už do recenzie :)

eucerin dermopure hlbkovo čistiaci gel recenzia



Tento gél je bez mydlových zložiek, no zároveň obsahuje antibakteriálne zložky. Pleť dôkladne vyčistí - používam ho - ako inak - s mojou čistiacou kefkou Foreo. Gél pení tak mierne, bublinky z neho v nose nemám :D, ale zanecháva takú mliečnu penu. Po umytí zostáva pokožka hladká, u mňa na niektorých miestach aj troška napnutá, v zime mám dosť sklon k suchšej pleti, takže po tomto gély sa väčšinou poriadne namažem. 
Celkovo používam čistiace gély len na večer, práve pre moju občasne suchú pleť potrebujem niečo čo mi pleť dobré vyčistí a toto splnilo očakávania. 

eucerin dermopure čistiaci piling na problematicku plet recenzia

Tento Čistiaci peeling som si veľmi obľúbila, je naozaj jemný a obsahuje mliečne kyseliny a isto viete, že všetke kyselinky ja rada :). Pri aktívnom akné peeling väčšinou nerobí dobrotu a skôr pleť podráždi, tento je však natoľko jemný, že myslím, že by nebol schopný narobiť nejakú šarapatu. 

Peeling by sa mal používať tak raz do týždna miesto čistiaceho gelu, určite by sa nemali používať spolu.
 Okrem toho, že odstraňuje jemne staršiu pokožku, odstraňuje aj mejkap, práve preto sa môže použiť miesto gélu, pleť zanecháva hladšiu a prekrvenejšiu.
Používam ho zatiaľ pár týždňov, ale veľmi sme si sadli práve pre jeho jemnosť, redukciu pórov som nespozorovala, ale tak no....myslím, že žiadny peeling s pórmi zázraky nenarobí, ale nechávam to otvorené, možno ma po dlhšom čase prekvapí :), hoci som pri tomto bode dosť skeptická.  

eucerin dermopure review

Táto čistiaca voda slúži na dočistenie, ja som ju teraz používala na čistenie ráno. Obsahuje alkohol, čo ma trocha prekvapilo, ale aj napriek tomu mi nevysušila pleť. Pokožka po nej ale ostáva troška napnutejšia, na ráno mi to vyhovuje, ale večer by to bolo už na moju pleť asi trošku príliš (celkovo večer nepoužívam toniká). 

eucerin dermopure regeneracne serum

Čistenie necháme už tak a prejdeme na starostlivosť po ňom. Ako prvé vám predstavím Sérum na regeneráciu pleti. Teraz sa potešia majitelia mastnej pleti, pretože toto sérum hneď po použití pleť na pohľad zmatní a aj póry vyzerajú uzavretejšie. Hlavným cieľom tohto séra okrem spomínanej regenerácie je redukovanie vyrážok, ale hlavne uvoľňovanie pórov.
Toto sérum sa má používať na večer, pretože vtedy dokáže najlepšie zregenerovať pleť. 
Ja ako majiteľ citlivej pleti si ho dávam zatiaľ len na nos a líca, kde mám najväčšie póry a dopĺňam ho ešte nejakým výrazne mastnejším produktom. 

 Okrem toho v štúdiách vyplynulo, že jedným z ďalších účinkov je aj redukovanie tmavých škvŕn po akné, takže si ho možno neskôr začnem dávať aj na bradu, kde ich mám najviac. 

Všetke tieto všetky tieto produkty používam zatiaľ krátko, takže to berte hlavne ako prvý dojem z výrobkov. Myslím, že mnohé sľubované výsledky sa dajú zistiť až tak po mesiaci a viac pravidelného používania. 



Tento krém by mal dodať aknóznej pleti, ktorá je pod dermatologickou liečbou, potrebnú hydratáciu a upokojenie. Kto sa liečil alebo lieči špeciálnymi produktami vie, ako neskutočne vysušujú a zvláštne napínajú pleť. No a tento krém by mal práve tieto podráždenia upokojiť, zmierniť začervenanie a celkovo jej dodať rovnováhu. 

Moja pleť už našťastie pod liekmi nie je, ale pamätám si, aké vedľajšie účinky mali rôzne mastičky na aktívne akné. 
Krém som však aj napriek tomu skúšala, len keďže ja mám teraz suchšiu pleť, asi to nie je úplne dobrá kombinácia, pretože ma chvíľu po aplikácii trochu štípe čelo (občas sa mi to stávalo aj pri kokosovom oleji alebo iných krémoch). 
Pleť je po ňom však na dotyk jemná a dokonca aj mierne zmatnená. Keď prídem domov na sviatky, darujem ho mojej neterke, ktorá momentálne bojuje s akné a má naňho predpísané lokálne antibiotiká a hlavne má aj dosť mastnú pleť.


eucerin dermopure zmatnujuca emulzia


Táto zmatňujúca emulzia určite poteší ľudí s mastnou pleťou, pretože hneď po použití vidno, že je pleť zmatnená. V popise sa píše, že sa môže používať aj na noc, ale ja som si ju vyskúšala práve na deň, keď mi nahradila podklad pod mejkap na moje problematické partie. 
Použila som ju s prírodným mejkapom, ktorý je celkovo sám o sebe mastnejši a zvyknem sa pri ňom lesknúť už po pár hodinách (niekedy aj hneď). S touto emulziou som bola zmatnená 4 hodinky a  aj potom to bolo veľmi slušné, hoci nie úplne matné. Zároveň krém opticky vyhladí póry, takže pokiaľ máte problematickú a mastnú pleť, vrelo odporúčam. Pokiaľ ste citlivky, ale máte ako ja mastný nos, tak lokálne je to tiež veľmi fajn. 

eucerin dermopure korekčná tyčinka


Krycí korektor je posledná vecička, ktorú tu mám, má prirodzenú farbu a je opäť nekomedogénny, čo sa  na zakrytie vyrážiek isto oplatí. Priznám sa, že korektory veľmi nepoužívam, práve z dôvodu, že neviem či ešte nezhoršia vyrážku, ale nakoľko toto obsahuje aj liečivé latky, nie je potrebné sa ničoho báť :).

eucerin dermopure na problematicku plet


Čo poviete na novú radu Dermopure? Zaujalo vás niečo, poprípade máte s niečim skúsenosť? Bojujete s akné alebo mastnou pleťou či s rozšírenými pórmi alebo máte tento boj už za sebou? 

Majte sa mi zatiaľ krásne :)
vaša
Lulu

Share:

8 komentárov

  1. Myslím, že som mala všetky tieto produkty. V podstate je to veľmi vydarený rad, ktorý aj niečo robí. Korektor akné nielen zakryl, ale u mňa ho aj vyliečil. Na také nové akné je skvelý. Píling sa mi tiež páčil a rovnako tak pleťová voda. Bola to asi prvá pleťová voda, po ktorej som mala pocit hydratovanej pleti. Najlepším produktom je však podľa mňa práve sérum. Obsahuje kyselinu salicylovú a fakt mi pomohlo s fľakmi po akné, po dlhšom používaní tuším tak mesiac a pol som si všimla zmeny. Čítala som, že práve táto kyselina je pre akné veľmi prospešná. The Ordinary vraj majú takéto sérum iba s kyselinou salicylovou takže to asi objednám. Eucerin mám rada, nie je to ani nejako extra drahá kozmetika čiže tieto produkty používam rada.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. celá táto sada by sa mi teda parádne hodila :D inak veľmi pekné fotky, každopádne ako vždy :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Eucerin mi s problematickou pletí pomohl, takže za mě rozhodně super:).
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Už jsem o téhle řadě slyšela dříve, ale zatím jsem ji nikdy nevyzkoušela. Mně na problematickou pleť pomohla kosmetika Alisa beaute :)
    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Interesting beauty products. We keep in touch. xx

    OdpovedaťOdstrániť
  6. wow toto by som presne potrebovala aj ja, mám pocit, že teraz mám oveľa vyrážkovejšiu tvár - akú som už dlho nemala a neviem vôbec čím to je :/ Skúsim sa pozrieť po tomto Eucerine a možno nejaký jeden produkt od nich vyskúšam :)

    DEZIRÉ

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ja našťastie nemám problémovú pleť. a eucerin mi ako znacka spomedzi vsetkych bola vzdy sympaticka ;)

    Viki Ceglédyová

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Poslední dobou mě moje pleť zlobí, takže díky za tipy, určitě na něco mrknu, protože už mě to štve :)
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig